30 Απρ 2010

Justice For UROS - Pravda Za UROSA

Ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός αστυνομικού έκρινε δικαστήριο του Βελιγραδίου τον Ούρος Μίσιτς. Ο 22χρονος οπαδός του Ερυθρού Αστέρα επιτέθηκε κατά του οργάνου της τάξης και προσπάθησε να του βάλει στο στόμα ένα αναμμένο καπνογόνο! Το θύμα, βρισκόταν στην εξέδρα των σκληροπυρηνικών, ντυμένος με πολιτικά, αλλά έγινε αντιληπτός από τον κόσμο.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια ενός αγώνα της ομάδας του Βελιγραδίου κόντρα στη Χάιντουκ Κούλα στο «Μαρακανά», το 2007 και οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα από τότε έχουν κάνει «σταυροφορία» υπέρ του δράστη, υποστηρίζοντας ότι ο 19χρονος τότε Ούρος προκλήθηκε από τον αστυνομικό και υπερασπίστηκε τη ζωή του.






29 Απρ 2010

Άρης-Ολυμπιακός 2-0

Αν αυτό που είδαμε σήμερα στο τερέν του "Κλεάνθης Βικελίδης" από τον Ολυμπιακό ήταν το αποτέλεσμα της "σκληρής δουλειάς με κάτω το κεφάλι" που διαβάζαμε οτι γινόταν στις προπονήσεις στου Ρέντη, τότε ζήτω που καήκαμε. 
Πραγματικό ναυάγιο ο Ολυμπιακός έχασε με κάτω τα χέρια με 2-0 από έναν μέτριο Άρη και με το "καλημέρα" απώλεσε το βαθμολογικό αβαντάζ που είχε στο ξεκίνημα των play offs, αφού μετά το ισόπαλο 0-0 της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ ο ΠΑΟΚ ισοβαθμεί πλέον με εμάς ενώ στο παιχνίδι μπήκε και ο Άρης που έφτασε τους 3 βαθμούς. 
Νωθροί, ασύνδετοι, χωρίς ίχνος φαντασίας και χωρίς αντοχές οι παίκτες μας έχασαν μάλλον εύκολα το ματς απειλώντας ελάχιστες φορές, ενώ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Αντώνης Νικοπολίδης απέκρουσε και πέναλτι του Σέρχιο Κόκε.
Πλέον το ματς με την ΑΕΚ για τη 2η αγωνιστική των play offs χαρακτηρίζεται κομβικό για τη συνέχεια, αφού ενδέχεται το αποτέλεσμα να παίξει σημαντικό ρόλο στην τελική κατάταξη μας και το αν θα αγωνιζόμαστε στο Champions League ή και... καθόλου για τη νέα σεζόν.......

συνεχεια...
Υστερόγραφα
Υ.Γ. 1 : Είναι πολύ οδυνηρό να βλέπεις τον Ολυμπιακό να παίζει τόσο αποκρουστικό ποδόσφαιρο. Τους λόγους τους έχουμε αναλύσει όλοι μας εκατοντάδες φορές, κάθε φορά λέμε "πάμε παρακάτω, θα δούμε" αλλά κάθε φορά που βλέπεις το Θρύλο να παρουσιάζεται τόσο νωθρός, τόσο "φοβισμένος", τόσο... όχι Ολυμπιακός ρε παιδί μου, σφίγγεται η καρδιά σου.

Υ.Γ. 2 : Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι στην ομάδα πως απ'τη διαδικασία των play offs η ομάδα ρισκάρει πολλά. Ρισκάρει το γόητρο της, ρισκάρει την ηρεμία που είχε εξασφαλισμένη όλα αυτά τα χρόνια, ρισκάρει να μπεί σε περίοδο ισχνών αγελάδων. Κακά τα ψέμματα, ένα "πατατράκ" στα play offs και ενδεχόμενη απώλεια της 2ης θέσης από αντιπάλους σαφώς υποδεέστερους όπως ο κομπλεξικός ΠΑΟΚ του Σάντος, η μισοδιαλυμένη ΑΕΚ και ο Αρούλης ισοδυναμεί με ισχυρό χτύπημα. Γι'αυτό καλά θα κάνουν να σοβαρευτούν όλοι γιατί αυτή τη φορά στην πρώτη προπόνηση της ομάδας δεν θα έχει καπνογόνα και χειροκροτήματα, αλλά παραινέσεις και συμβουλές...

Υ.Γ. 3 : Αυτός ο Φρέντι Αντού, ήταν κάποτε το πουλέν των απανταχού FM gamers. Τον είχαν με potential στο Θεό, τον έπαιρνες 14 χρονών και στα 18 στοίχιζε όσο ο προϋπολογισμός της Γαλλίας και είχες στάνταρ 25-30 γκολ τη σεζόν. Απ'το Δεκέμβρη που ήρθε στον Άρη πάντως, έπρεπε να φτάσουμε στις 28 Απριλίου για να τον μαρκάρει ο Γκαλίτσιος και να γίνει ήρωας.

Υ.Γ. 4 : Ο Δ.Θ. Jr. δεν βρήκε τον Adu στο FM γιατί στο τελευταίο update τον είχαν ήδη σαν παίκτη του Άρη.

Υ.Γ. 5 : Χαμός με τις κάρτες... Έξι κίτρινες κάρτες έχει ο Ντουντού (στο επικίνδυνο όριο αφού αν φάει μία θα λείψει για δυο αγώνες), ενώ τρεις κάρτες έχουν οι Όλοφ Μέλμπεργκ, Ιεροκλής Στολτίδης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Λομάνα Λούα Λούα, Μίχαλ Ζεβλάκοβ και Ματ Ντάρμπισιρ. Έχουμε τους τραυματισμούς, έχουμε και τις κάρτες, ήτοι "όλα τα'χε η Μαριορή"...

Υ.Γ. 6 : Ο τραυματισμός του Τοροσίδη είναι πολύ δύσκολος. Αχίλλειος τένοντας = bad news. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα; Χρήστος Πατσατζόγλου. Δεξί μπακ τότε στα ντουζένια του που αλώνιζε όλη τη δεξιά πλευρά, είχε ένα χτύπημα στον αχίλλειο, του ζητήθηκε να σφίξει τα δόντια και να παίξει με την ΑΕΚ επειδή ήταν απαραίτητος. Αποτέλεσμα; Και τον αγώνα χάσαμε και ο Πατσατζόγλου έκανε 3 χρόνια να ακουμπήσει μπάλα. Επειδή οι συμπτώσεις είναι τρομακτικές (δεξί μπακ ο Τοροσίδης, του ζητάνε να σφίξει τα δόντια, παίζουμε με την ΑΕΚ) καλού κακού ας τον αφήσουν σπίτι του ζωσμένο με σκόρδα και ματόχαντρα και ας παίξει ο Ντάσος Μπάντος (οε οε οε).

Υ.Γ. 7 : Οι ειδικοί επιμένουν : "Τρείς, άντε τέσσερις καλές μεταγραφές, καλός προπονητής, τεχνικός διευθυντής και πάμε για νέα δυναστεία". Καλά, ας παραμείνουν ορισμένοι στα πόστα που έχουν και τώρα σε διοίκηση και τεχνικό τιμ και θα έχουμε γέλια πάλι τη νέα σεζόν. Εκτός αν πιστεύουν ο πρόεδρος και οι συμβουλάτορες του, οτι μοντέλο με τεχνικό διευθυντή καπελωμένο απ'τον Δ.Θ. Jr. και τον Χρυσικόπουλο, θα λειτουργήσει ιδανικά. Εκτός και αν ο τεχνικός διευθυντής είναι "yesman", οπότε πάμε πάσο και ο Θεός μεθ'ημών.

Υ.Γ. 8 : Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, οι εφημερίδες μας προειδοποιούσαν : "Πάει για μετωπική με τον Πατέρα στο Δ.Σ. της Super League ο πρόεδρος", αφού φερόταν εκνευρισμένος με τις συνεχείς δηλώσεις του γενειοφόρου καπετάνιου με το ψαροκάϊκο και τις μπηχτές για τον Ολυμπιακό το τελευταίο διάστημα. Τελικά ο... "φορτωμένος πρόεδρος" δεν πήγε πουθενά με δικαιολογία - όπως πρόβαλλαν "κύκλοι" του - οτι "δεν θέλει να κάνει μάγκα τον Πατέρα με το να του δώσει αξία". Αυτή είναι βέβαια η μία όψη του νομίσματος, γιατί η άλλη όψη λέει οτι με το να μη τον μπινελικώνεις "on air" (όπως είχε κάνει ο Κόκκαλης πλείστες φορές στο παρελθόν, λ.χ. με τον Άντζελο - τον Φιλιππίδη, ντε) δίνεις δικαίωμα στον άλλον να λέει ότι μαλακία του καπνίσει.

Υ.Γ. 9 : Μπερδεμένη εμφανίζεται η παραμονή του Μίχαλ Ζεβλάκοβ στην ομάδα, καθώς αφ'ενός τίθεται θέμα αυξημένου χρόνου συμμετοχής απ'τον ίδιο, αφ'ετέρου δέχεται οικογενειακές πιέσεις για την επιστροφή στην Πολωνία. Ο "Ζέβλα" εκτός του οτι είναι πολύ συμπαθής στον κόσμο, είναι απ'τους πιο αξιόλογους ποδοσφαιριστές που έφερε ο Ολυμπιακός. Μπορεί να μην είχε "όνομα" όπως άλλοι συνάδελφοι του αλλά τίμησε και με το παραπάνω το συμβόλαιο του και δεδομένου οτι είναι ακόμη σε καλή αγωνιστική κατάσταση, είναι απ'τους παίκτες που θα θέλαμε να μείνει στην ομάδα. Εικάζω πως μια μια καλή οικονομική πρόταση όλα τα άλλα (εγγυημένοι χρόνοι συμμετοχής κλπ) θα ξεπεραστούν και ο "Ζέβλα" θα μείνει και θα κλείσει ενδεχομένως την καριέρα του στο Θρύλο.

Υ.Γ. 10 : Σε αντίθετη περίπτωση πάντως, προσθέτουμε άλλον έναν πονοκέφαλο στους ήδη υπάρχοντες καθώς εκτός από όσους μας λείπουν, θα μας λείπει και ένας αξιόπιστος στόπερ που μπορούσε μάλιστα να παίξει και στα άκρα. Και εκεί φοβάμαι το ενδεχόμενο να παίξει το σενάριο "ανανεώνουμε τον Ντομί άλλον έναν χρόνο ( τι, να μας τον αρπάξει η ΑΕΚ; ) και τη θέση του στόπερ μπορεί να την παίξει και ο Ραούλ Μπράβο".

Υ.Γ. 11 : Πως είπατε; Έχουμε και τον Κυριάκο Παπαδόπουλο που περιμένει να πάρει ευκαιρίες; Αυτόν ξεχάστε τον. Αυτός περιμένει να τον φωνάξει ο Φέργκιουσον να κάνει δίδυμο με τον Φέρντιναντ τώρα που ο Βίντιτς προορίζεται για μεταγραφή.

Υ.Γ. 12 : Πολύ γέλιο το μεταγραφικό ρεπορτάζ, όπως πάντα. Ο Γιοβάνοβιτς λέει ήταν ακριβός, 2 εκ. ευρώ δεν τα βρίσκει πουθενά. Μετά έφτασε σχεδόν μέχρι την εξώπορτα του Ρέντη ο Μόρτεν Γκαμστ Πέντερσεν, αλλά πριν του ανοίξει ο θυρωρός θυμήθηκαν οτι ζητάει λέει 2 εκ. ευρώ κι αυτός και είναι αλμυρός. Και τώρα εμφανίζεται σαν εξαιρετική περίπτωση ελεύθερου παίκτη ο Σίντεϊ Γκοβού, ο οποίος έχει κασέ... 2 εκ. ευρώ. Ευτυχώς ο Ντε Καμάργκο της Σταντάρντ έκλεισε στην Γκλάντμπαχ και γλυτώσαμε έναν έξτρα πονοκέφαλο. Ζήτω η τρέλα...

Υ.Γ. 13 : Τον Φατίχ Τερίμ, δεν βαρέθηκαν να τον φέρνουν χειμώνα - καλοκαίρι στο λιμάνι; Σιγά μην έρθει στην Ελλάδα ο Τερίμ, που το χαμηλότερο μπάτζετ που δούλεψε ποτέ του ήταν οι δικές μας χρονιές "υπέρβασης". Συν τοις άλλοις, το ετήσιο συμβόλαιο του αγγίζει τα 2,5 εκ. ευρώ, τη στιγμή που τον Βαλβέρδε τον παζάρευαν στο 1,5 και τον Βερμιούλεν τον "έφαγαν" για 300.000 ευρώ. Ζήτω η τρέλα (ξανά).

Υ.Γ. 14 : Στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος την περασμένη εβδομάδα με τους συνεργάτες του (ποιούς συνεργάτες δηλαδή, με το σόϊ του και το Χρυσικόπουλο που είναι κάτι σαν τη Τζόλυ Γαρμπή στις παλιές Ελληνικές ταινίες, σαν τη γκουβερνάντα της οικογενείας ένα πράγμα), ανέλυσε το πλάνο του αναφορικά με τον προγραμματισμό της ΠΑΕ. Ο πρόεδρος φέρεται να είπε : "Eίναι γεγονός πως όλους και φυσικά τους συλλόγους, τους έχει αγγίξει η οικονομική κρίση. Μόνο τους ποδοσφαιριστές θα έλεγα δεν τους έχει αγγίξει ακόμη που ζητούν φοβερά ποσά και ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι. Σε λίγο καιρό όμως θα αρχίσουν να πέφτουν και τα κασέ των παικτών σε φυσιολογικά επίπεδα, κάτι που σημαίνει πως θα υπάρξουν πολλές επιλογές". Με λίγα λόγια δηλαδή, ο Χ Γιοβάνοβιτς, ο Υ Πέντερσεν, ο Ζ Γκοβού θα αφουγκραστούν την οικονομική κρίση που εδώ, σαν χώρα μας αγγίζει πολύ περισσότερο και θα ρίξουν ευχαρίστως τις απαιτήσεις τους για να έρθουν στον Ολυμπιακό. Να χαρώ εγώ σκεπτικό. Αντί να λέμε το πολύ απλό "διαθέτουμε" για παράδειγμα "800.000 το χρόνο για το συμβόλαιο του παίκτη" και να αρχίσει εντατικό ψάξιμο για το ποιούς παίκτες μπορούμε να βρούμε με αυτά τα λεφτά, "σταμπάρουμε" δυό-τρείς ακριβούς παίκτες και περιμένουμε να... ρίξουν τις απαιτήσεις τους (πρόεδρε, μη κάνεις καμμιά πατάτα και υπογράψεις τον Λούα Λούα για 2 χρόνια με 500.000 το χρόνο. Αν περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή, θα αναγκαστεί να ρίξει τις απαιτήσεις του και θα τον κλείσεις τζάμπα).

Υ.Γ. 15 : Και συνέχισε ο πρόεδρος... "Χρειάζεται υπομονή στις μετεγγραφές, δεν υπάρχει λόγος βιασύνης θα αποφασίσουμε όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Από εμάς εξαρτάται από εδώ και πέρα να επιλέξουμε τους καταλληλότερους για την ομάδα μας. Μέχρι τώρα έχουμε ακούσει 50 ονόματα για προπονητές και 100 για παίκτες στον Ολυμπιακό. Τώρα έχουμε μπροστά μας τα play off και υπάρχει χρόνος να αποφασίσουμε με ηρεμία όλα τα υπόλοιπα και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις". Έτσι. Και μετά τα play off θα έχουμε το Μουντιάλ όπου θα στείλουμε τους αητούς μας να κάνουν scouting και μ'αυτά και μ'αυτά θα μπεί ο Σεπτέμβρης, θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και θα'χουμε ξεχάσει και μεταγραφές και προπονητές και όλα.

Υ.Γ. 16 : Ο Νίκος Βαμβακούλας είναι μεγάλη μορφή. Ημίτρελος σαν άνθρωπος, χαμογελαστός, πλακατζής, ένα "μεγάλο παιδί". Το δικαίωμα όμως να σχολιάζει και να κριτικάρει πρόσωπα και καταστάσεις στον Ολυμπιακό το έχασε το 1984, όταν αυτός και ο φιλαράκος του ο Νίκος Σαργκάνης πήγαν στο κότερο του Βαρδινογιάννη ντυμένοι σαν... Σαουδάραβες (σύμφωνα με τον μύθο) για να υπογράψουν στον Παναθηναϊκό. Κρατάω το μοναδικό που αξίζει να κρατήσει κανείς απ'τις πρόσφατες δηλώσεις του : "Ο Αντρέας Νινιάδης είναι καλό παιδί, αλλά πρέπει να φάει περισσότερο ψάρι για να βλέπει καλύτερα. Με 10.000.000 ευρώ που - λένε ότι δώσανε και δε δώσανε 3.000.000 ευρώ - μπορούσανε να πάρουν 10 νεαρούς από τη Βραζιλία, από τους οποίους θα βγουν οι 3".

Υ.Γ. 17 : Απορρίψαμε πρόταση 6 εκ. ευρώ για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο λέει. Είναι σαν την πρόταση των 6 εκ. ευρώ για τον Τοροσίδη και αυτή; Γιατί αν ερχόταν - ειδικά τώρα - πρόταση αυτού του ύψους, θα τους είχαν τυλίξει σε συσκευασία δώρου και θα τους έβαζαν και κορδελίτσα πριν τους βάλουν στο αεροπλάνο.

Υ.Γ. 18 : Τον λατρεύει κανείς η τον μισεί, το μόνο που δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει στον Ζοσέ Μουρίνιο είναι πως πράγματι είναι ο εκλεκτός. Οδήγησε την πιο looser μεγάλη ομάδα της Ευρώπης στον τελικό του Champions League, αποκλείοντας την πιο πλήρη ομάδα των τελευταίων ετών στην Ευρώπη. Όσο για τη θεωρία "έπαιξε αντιποδόσφαιρο"; Ας πάει οποιοσδήποτε άλλος να παίξει στο Nou Camp με τη Μπαρτσελόνα παίζοντας με δέκα παίκτες για ένα ημίχρονο και βάλε και αν φύγει με λιγότερα από 2-3 τεμάχια, ας έρθει να του πούμε μπράβο. Τελικός Μουρίνιο - Φαν Χάαλ; Γουστάρω...

Υ.Γ. 19 : Μέχρι να παίξει ο Μουρίνιο με τον Φαν Χάαλ, ας φροντίσουν τα καμάρια μας να κερδίσουν το ΑΕΚ να γλυτώσουμε κι εμείς τα υπογλώσσια...

Aυτο...ακριβως Γρηγορη


Σχετικα με το μπαχαλο,τη κοροιδια και τα οσα εγιναν... kαι συνεχιζουν να γινονται φετος
ενας φιλος απ τα παλια-οχι πολυ- δηλωσε αυτα που λιγο πολυ βλεπουμε και πιστευουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ

"Διάλυση! Έτσι τον κάνανε οι τσατσορουφιάνοι που είναι μέσα και δουλεύουν! Όσο για του χρόνου, μία από τα ίδια και χειρότερα!!! Ψεύτες, όλοι σας, βολεμένοι! Ανύπαρκτοι!!! 
Το ξύλο έρχεται, όμως, όχι να το τρώμε εμείς και όσοι ήταν, που κάναμε δύο ήττες το χρόνο και μας γαμ…!  
Όταν είμαστε στις επάλξεις της πρώτης γραμμής, ποδοσφαιριστές, τραγουδιστές, ηθοποιοί, μέχρι και πρόεδροι, δεν μετράει τι έχουμε κάνει, αλλά τι κάνουμε συνέχεια! 
Άρα στα καλά και στα άσχημα θα υπάρχει κριτική και σκληρή μάλιστα. Άμα φύγουμε από την πρώτη γραμμή, ναι, τότε θα αποθεώνεσαι για ό,τι έκανες!!!
Και κάτι τελευταίο. 

Το '95-'96, τα άλλαξε όλα μέσα στην ομάδα και τα αποτελέσματα τα είδαμε για μια 12ετία! 
Αν δεν τα αλλάξει όλα και δεν καθαρίσει παίκτες και πρόσωπα, βλέπω χειρότερα κι απ' τα πέτρινα χρόνια"!"

24 Απρ 2010

Περι....χουντας

Ποια είναι τελικά η ..ομάδα της Χούντας?
Ποιά είχε την έυνοια της?
Πόσες κούπες πήρε κατά τη διάρκεια της θητείας της?
1967-1973
ΤΙΤΛΟΙ
ΠΑΟ- 120
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-...1(Στο τέλος της χούντας)

 ΓΟΥΕΜΠΛΕΥ ΣΑΣ ΠΗΓΑΝΕ ΜΕ ΤΑΝΚΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΥΣΤΙΑ

Play off - Προγραμμα


1η αγ. Τετάρτη 28/4:
16:45 Αεκακι- μΠαοκ(ΣΚΑΪ)
19:00 ΣκουληκιΆρης - Ολυμπιακός (Νova1)

2η αγ. Κυριακή 2/5:
19:00 Ολυμπιακός - Αεκακι(ΝΕΤ)
21:15 μΠαοκ- ΣκουληκιΆρης (Νova1)

3η αγ. Τετάρτη 5/5:
19:00 Αεκακι- ΣκουληκιΆρης (ΣΚΑΪ)
21:15 μΠαοκ- Ολυμπιακός(Νova1)

4η αγ. Κυριακή 9/5:
16:45 ΣκουληκιΆρης - Αεκακι (ΣΚΑΪ)
19:00 Ολυμπιακός - μΠαοκ(ΝΕΤ)

5η αγ. Τετάρτη 12/5:
16:45 Ολυμπιακός - ΣκουληκιΆρης(ΝΕΤ)
19:00 μΠαοκ- Αεκακι(Νova1)

6η αγ. Κυριακή 16/5:

21:15 ΣκουληκιΆρης - μΠαοκ (ΣΚΑΪ)
21:15 Αεκακι - Ολυμπιακός (Νova1)


Βαθμολογία:
Ολυμπιακός 4
μΠαοκ3  
Αεκακι1
ΣκουληκιΆρης 0

19 Απρ 2010

Ερασιτεχνης-Bρειτε λυση ΤΩΡΑ


Τμηματα που δεν απολαμβανουν της δημοσιοτητας των Μ.Μ.Ε,και της αγαπης πολλων απο εμας αν και εχουν δωσει χαρες ισαξιες και μεγαλυτερες απο αυτες του ποδοσφαιρου και του μπασκετ...εχουν φτασει σε σημειο αλλα να κινδυνευουν ακομα και με διαλυση και αλλα να ''μαχονται'' απληρωτα επι μηνες
Τα λαθη ανηκουν σε ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ...Σ αυτους που τα παρατησαν οικονομικα,σ αυτους που δεν βρισκουν χρονο  να βρθουν διπλα τους
Δε θελουμε να πουμε περισσοτερα..περιμενοντας οτι η στιγμη που θα ξυπνησουν ,αυτοι που πρεπει, εχει ερθει,και θα δωσουν τη στηριξη που τους πρεπει και αξιζει.Διοικητικα και οπαδικα
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΤΟΥ..

Αρθρο στο sportdog για την κατασταση που επικρατει με λιγα λογια αυτη τη στιγμη...

ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΕΛΙΔΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ. ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΑΠΟ ΒΟΛΕΪ, ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ, ΠΌΛΟ. Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ. «ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ».
Η συνεχιζόμενη αποχή των πολιστών του Ολυμπιακού εδώ και μια εβδομάδα, ανέδειξε και πάλι τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στα υπόλοιπα σπορ, τα οποία κρατούν ψηλά τη σημαία του συλλόγου και φροντίζουν η βιτρίνα των τροπαίων να γεμίζει συνέχεια τρόπαια.


Ο πρόεδρος Γιάννης Συγγελίδης αν και προσπαθεί να οδηγεί το καράβι μακριά από τους «υφάλους και τις ξέρες», φαίνεται ότι έχει μείνει «μόνος στο πέλαγος».


Η κατάσταση είναι ξεκάθαρα εκτός ελέγχου, αφού οι οφειλές είναι πολλές και αρκετοί αθλητές και αθλήτριες αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα βιοπορισμού.


Ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις


Από τις 25/9/2008 που ανέλαβε ο κ. Συγγελίδης να καλύψει την προεδρική θέση του Ερασιτέχνη από τον αρχικά εκλεγέντα στις 21/7/08 Πέτρο Κόκκαλη (είχε αντικαταστήσει τον Λεωνίδα Θεοδωρακάκη), στο λιμάνι έχουν αλλάξει πολλά.


Αν και ο 49χρόνος επιχειρηματίας ανέλαβε τις τύχες του συλλόγου με τις καλύτερες προϋποθέσεις χρηματοδότησης από τους Παναγιώτη Αγγελόπουλο, Γιώργο Γλου και Λιακουνάκο, στην πορεία οι συνθήκες άλλαξαν και τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά.

Η απόκτηση του Μίλκοβιτς και η αποχώρηση Αγγελόπουλου


Ο αρχικός ενθουσιασμός που υπήρξε με το 1,1 εκ. ευρώ που δαπάνησαν για την απόκτηση του σπουδαίου βολεϊμπολίστα, Ιβαν Μίλκοβιτς, ο κ. Αγγελόπουλος μαζί με τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και οι μεγάλες μεταγράφες στις γυναίκες (Σέκολο, Γκλιγκόροβιτς, Σιμάνκοβα, Λεχτόνεν κλπ), γρήγορα μετατράπηκαν σε απογοήτευση.


Η γρήγορη αποχώρηση του Παναγιώτη Αγγελόπουλου τρεις μήνες μετά, στις 6/12/08, επίσημα λόγου φόρτου εργασίας, ανεπίσημα λόγω διαφωνιών με άλλα μέλη του ΔΣ του Ερασιτέχνη για μονομερή χρηματοδότηση των τμημάτων, έφεραν τα πρώτα σύννεφα.


Παραλίγο να διαλυθεί το γυναικείο βόλεϊ


Η αποτυχία της ομάδα του Ολυμπιακού στις γυναίκες να κατακτήσει το νταμπλ έφερε τον Ιούνιο του 2009 την αποχώρηση του Αγγελόπουλου από το γυναικείο βόλεϊ (έπαιζε και η μνηστή του Ελευθερία Κούκου) δημιούργησε το πρώτο μεγάλο πλήγμα.


Μπροστά στις φήμες για ολοκληρωτική κατ’αρρευση του τμήματος, ο κ. Συγγελίδης με μεγάλη δυσκολία και χαμηλό μπάτζετ κατόρθωσε να συμμαζέψει την κατάσταση και να δημιουργήσει ένα αξιόμαχο ρόστερ που μάλιστα τερμάτισε πρώτο και στην κανονική περίοδο της Α1.


Πληρωμένος μόνο ο Ιβάν


Όσον αφορά του άνδρες αποφεύχθηκαν προσωρινά οι περιπέτειες αφού ο Π. Αγγελόπουλος υλοποίησε τις αρχικές του δεσμεύσεις και πλήρωσε το πρώτο χρόνο συμβολαίου (08-09) του Μίλκοβιτς όπως και το δεύτερο (09-10). Το τελευταίο δημιούργησε βαρύ κλίμα στα αποδυτήρια αφού οι υπόλοιποι παίκτες που ήταν απλήρωτοι, υποχρέωσαν με τις μουρμούρες τους τον Μίλκοβιτς να παραιτηθεί από αρχηγός. Πάντως οι παίκτες είναι μέσα τέσσερις μήνες όπως αποκάλυψε ο Βραζιλιάνος Καλντέιρα σε δηλώσεις του στις 31/3/10 και στη συνέχεια είχαμε απαγόρευση δηλώσεων!

SOS από κολύμβηση και πόλο


Δεύτερο κτύπημα για το γόητρο του συλλόγου ήρθε στις 22/2/10 όταν 20 κολυμβητές του συλλόγου (μόνιμοι πρωταθλητές Ελλάδας) εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση στον Τύπο φωνάζοντας για τις οφειλές της διοίκησης από τον Αύγουστο του 2009, την απαξιωτική συμπεριφορά της διοίκησης, το πρόβλημα επιβίωσης και 6τα «μαύρα Χριστούγεννα». Η διοίκηση απάντησε ότι οι αθλητές κακώς φώναξαν διότι τον Ιανουάριο τους είχαν μοιραστεί 32 χιλιάδες ευρώ!


Η σειρά του πόλο


Το τρίτο κτύπημα ήρθε από την ομάδα πόλο του Ολυμπιακού. Οι πολίστες παραμένουν απλήρωτοι πέντε μήνες, δεν έχουν εισπράξει το πριμ για το περυσινό νταμπλ και ξεκίνησαν αποχή από τις προπονήσεις την τελευταία εβδομάδα. Την Πέμπτη 15/4 μετά από διαπραγματεύσεις με αντιπροσωπεία της διοίκησης εισέπραξαν υποσχέσεις για εξόφληση μέρος των οφειλών από τη Δευτέρα.


Μάλιστα την Παρασκευή, ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών Νίκος Δεληγιάννης επιβεβαίωσε τις οφειλές και είπε την μεγάλη αλήθεια: «Ότι δεν πάει άλλο. Ολόκληρος Ερασιτέχνης δεν μπορεί να ρολάρει με τις προσπάθειες μόλις 1-2 ανθρώπων. Ο κύριος Συγγελίδης έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες πραγματικά. Αλλά, δεν φτάνει αυτό».
http://www.sportdog.gr/v3/article.aspx?id=130216 

Ολυμπιακός-Άρης 2-1



Καλό ματσάκι στην αυλαία της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει με 2-1 τον Άρη στο στάδιο "Καραϊσκάκη" ενώ είχε ευκαιρίες για πολύ μεγαλύτερο σκορ. Σε πολύ καλή βραδιά ο Λούα Λούα "τράβηξε" μπροστά τον Ολυμπιακός βλέποντας και τη διάθεση του Άρη να φυλάξει δυνάμεις εν'όψει του τελικού κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Τοροσίδη και Πάντο, ενώ πίσω ο Μίχαλ Ζεβλάκοβ καθάριζε τα "κακώς κείμενα". Με 10 παίκτες έμεινε ο Ολυμπιακός στο 39' όταν αποβλήθηκε με απ'ευθείας κόκκινη ο Ούρκο Πάρντο για να επανέλθει η αριθμητική ισορροπία στο 55' με την αποβολή του Αράνο. Τραυματίστηκε πάλι ο Ντιόγο (τράβηγμα στον τετρακέφαλο) και αποχώρησε, χαμός έξω απ'το γήπεδο με δακρυγόνα και ξύλο μεταξύ οπαδών και ΜΑΤ. Με 4 βαθμούς ξεκινάμε στα play offs, με 3 ο ΠΑΟΚ, 1 η ΑΕΚ και κανέναν ο Άρης, αύριο στις 14.00 η κλήρωση.
http://www.pesetero.net/pesetero72_jml/index.php?option=com_content&view=article&id=518:--2-1------&catid=37:matchescategory&Itemid=63

16 Απρ 2010

15-4-1989 HILLSBOROUGH ...

21 χρόνια πέρασαν από την τραγωδία (μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως που συνδέεται με τον αθλητισμό) του Χίλσμπορο, όπου 96 άνθρωποι (από 14 έως 67 ετών) έχασαν την ζωή τους και άλλοι 250 τραυματίστηκαν, πριν τον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, μεταξύ της Λίβερπουλ και Νότιγχαμ.

Στις 15 Απριλίου του 1989, ένα μεσημέρι γιορτής μετατράπηκε σε εφιάλτη. Πάνω από 10.000 φίλαθλοι της Λίβερπουλ βρέθηκαν έξω από το γήπεδο της Σέφιλντ Γουέντσντεϊ, με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να παρακολουθήσουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα.

Δυστυχώς έγινε... και κάποιοι από αυτούς μπήκαν στην ήδη υπεράριθμη εξέδρα των οπαδών των «Reds». Η αστυνομία δεν μπόρεσε να ελέγξει (!) αυτόν τον τεράστιο όγκο φιλάθλων, με αποτέλεσμα την είσοδο τους σε ένα από τα χειρότερα γήπεδα εκείνης της περιόδου.

Ακολούθησε πραγματικός χαμός. Οι φωνές χαράς αυτών που έμπαιναν στο Χίλσμπορο του Σέφιλντ σκέπαζαν τις κραυγές αυτών που ήταν ήδη μέσα και ένιωθαν να πλακώνονται από μια ανθρώπινη μάζα. Κάποιοι πηδούσαν από την εξέδρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να σωθούν, άλλους τους τραβούσαν στο πάνω διάζωμα. Κάποιοι άλλοι, όμως, δεν τα κατάφεραν και πέθαναν από ασφυξία...

Οι πρώτοι νεκροί ήταν αυτοί που βρίσκονταν μπροστά στα κάγκελα και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Όλοι τους είχαν στριμωχτεί τόσο πολύ που σύμφωνα με μαρτυρίες, υπήρχαν νεκροί ακόμα και όρθιοι (!) ανάμεσα στο πλήθος.

Μπροστά από την εξέδρα ήταν η εστία του τότε τερματοφύλακα της Λίβερπουλ, Μπρους Γκρόμπελαρ, ο οποίος έβλεπε τον πανικό που επικρατούσε πίσω του. Φώναξε στον διαιτητή της αναμέτρησης, ο οποίος στο 6ο λεπτό αποφάσισε την διακοπή του αγώνα.

Τότε ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης των ανθρώπων που ασφυκτιούσαν στην εξέδρα, αλλά ήταν πολύ αργά. Ο απολογισμός ήταν τραγικός. Εφτά γυναίκες και 89 άνδρες άφησαν εκεί την τελευταία τους πνοή.

Oι ευθύνες από τον τότε εκπρόσωπο του υπουργείου εσωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Λόρδο Τέιλορ, αποδόθηκαν στην αστυνομία, αλλά όλοι στο Λίβερπουλ ζητούσαν... «Justice for the 96».

Η τραγωδία αυτή ήρθε λίγο μετά από το Χέιζελ και κάποιοι βιάστηκαν να ερμηνεύσουν τα γεγονότα και να χαρακτηρίσουν χούλιγκανς τους οπαδούς της Λίβερπουλ.

Μάλιστα, ο τότε πρόεδρος της UEFA, Ζακ Ζορζ, τούς είχε χαρακτηρίσει «ζώα». Βέβαια, τις επόμενες ημέρες μόλις πληροφορήθηκε ακριβώς τι συνέβη ζήτησε συγγνώμη.

Αυτό, όμως, που προκάλεσε το μένος της κοινής αγγλικής γνώμης και την έκρηξη των «Liverpoolians» ήταν το πρωτοσέλιδο της «SUN», στις 19 Απριλίου του 1989.

Η συγκεκριμένη εφημερίδα βγήκε με τίτλο: «Η αλήθεια» («Τhe Truth») και στο πρωτοσέλιδό της έγραφε: «Κάποιοι οπαδοί έκλεβαν τα θύματα. Κάποιοι οπαδοί κατουρούσαν τους γενναίους αστυνομικούς. Κάποιοι οπαδοί χτυπούσαν αυτούς που έδιναν το φιλί της ζωής».

Μετά από χιλιάδες μηνύσεις προς την εφημερίδα, οι πωλήσεις της στο Λίβερπουλ έπιασαν... πάτο. Εξοργισμένοι άνθρωποι, που είχαν θρηνήσει για τα συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα, έκαιγαν την «Sun» και ορκίζονταν να μην την ξαναπιάσουν στα χέρια τους.

Τελικά, το καλοκαίρι του 2004 η εφημερίδα παραδέχτηκε στο πρωτοσέλιδό της ότι έκανε το λάθος της ιστορίας της, ζητώντας συγνώμη. Αλλά δεν κέρδισε τίποτα. Οι τοπικές εφημερίδες του Λίβερπουλ δεν την δέχτηκαν. «H αλήθεια; Αυτός ο ηλίθιος δεν ξέρει τη σημασία της λέξης», έγραψε η Liverpool Echo, έχοντας φωτογραφία τον διεθυντή της Sun, Κέλβιν ΜακΚένζι.

Με νωπές τις μνήμες από την τραγωδία του Χέιζελ, η κρίση του αγγλικού ποδοσφαίρου κορυφώθηκε εκείνο το μεσημέρι της 15ης Απριλίου. Ενώ είχε αρθεί η τιμωρία των ομάδων από τα Κύπελλα Ευρώπης, μετά το Χίλσμπορο τέθηκε εκ νέου σε ισχύ.

Εξω από το Ανφιλντ υπάρχει το μνημείο αφιερωμένο στους 96 ανθρώπους με τα ονόματά τους... Mνημείο υπάρχει και έξω από το Χίλσμπορο.
http://rfu.blogspot.com/







15 Απρ 2010

ΟΙ ''παντελονάτοι'' του ...Daddy


''Σε δεύτερη μοίρα πέρασε το αποτέλεσμα του αγώνα Νέων ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό (2-2) στο «Απόστολος Νικολαΐδης», καθώς κατά τη διάρκειά του οπαδοί των «πρασίνων» εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο με άγριες διαθέσεις (απομακρύνθηκαν από τους ανθρώπους της ασφάλειας), ενώ ακούστηκαν ρατσιστικά συνθήματα κατά του Βάντερσον.''  http://www.sport-fm.gr/article/225426


Μετά τους τεστοστερονάτους της Σαλλλονικας,να σου και οι ''λεβέντες'' του Κολωνακίου...
Αυτοί οι κουκουλοφόροι..τελικά ολη μέρα στο''πόδι'' είναι..Μιά στο ΟΑΚΑ,μια στο Περιστέρι,στη Λειβαδιά,στη Κομοτηνή,στη Τρίπολη...
Πατέρα θα γίνω κουκουλοφόρος..άκουσα πως είναι καλή δουλειά,και με πολύ καλό μεροκάματο........

14 Απρ 2010

Α.Ε.Χαλιμάς......


Η υπομονή έχει και τα όρια της....
Μωρά..λατρέυαμε να μας λέει η μάνα,η γιαγιά μας παραμύθια για να κοιμηθούμε.Κάπου στα 5 βαρεθήκαμε,κουραστήκαμε.Οπως συμβαίνει με όλους μας...σχεδόν
Δεν ξέρουμε αν κάποιοι στερήθηκαν αυτή την εμπειρία ή αν την λατρέψαν τόσο πολύ,ωστε να την συνεχίζουν μεχρι και σήμερα..αρκετά χρόνια μετά την ενηλικίωση τους,ούτε μας νοιάζει...αρκεί βέβαια να μήν περιλαμβάνουν και μάς μέσα στις ιστοριούλες τους.Τα παραμύθια πολλές φορές έχουν και δράκους...
Παρακολουθούμε,ακούμε καιρό τώρα..τα όσα διάφορα ακούγονται,''πλασάρονται'' και ειλικρινά...ο Αντερσεν θα υποκλινόταν μπροστά σας.Τα σενάρια που χουν παίξει..χρόνια μπροστά ακόμα κ'απο αυτά του Χόλυγουντ.Στήν αρχή προκαλούσαν το γελιο μας,και για όποιον γνωριζε..Οχι ομως τώρα.Κουρασε..και ''ξυπνάει'' διάφορα μέσα μας.
Δέν είναι κατάληλος ο χώρος για να τα πούμε ολα αυτά που γνωρίζουμε,που εχουν γίνει,που έχουν ειπωθεί..Απλα 2-3 κουβέντες απο δώ μέσα μπάς και καταλάβουν κάποιοι οτι περάσαν τα 5τους χρονια πρό πολλού,οτι με παραμύθια δεν πλάθεις οπαδούς αλλα στρουμφάκια,οτι τα παντελόνια εχουν συγκέκριμένο λόγο που φοριούνται
5 σ'εναν λεγετε πουστιά..ετσι μας τα μάθαν εμάς τα γράμματα
Με παραμύθια θα κρατήσεις καποιον για καποιο χρονικό διαστημα..αλλά η αλήθεια πάντα βγαίνει στην επιφάνεια
Οταν κάποιος σε ''γλιτώνει'' απο μπερδέματα...δεν τον λές ρουφιάνο
Οταν μαζέυεις τον ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ στον σύνδεσμό σου..ασχέτως του αν ξέρει τι σημαίνουν τ'αρχικα της ομάδας σου αυτο δεν λεγετε club,αυτο δεν ειναι οπαδικο στέκι αλλά κατι αλλο
Οταν κάνεις μιά μαλακία..ας έχεις και τάναλογα @@@ να την παραδεχτείς,και οχι τη μια να λες δεν ξέρω,δεν ήμουν..κ μετά απο 2 μέρες να λες σορρυ,εκανα μαλακία
Οταν κάποιοι σε βάζουν σπίτι τους...είσαι υποχρεωμένος να το σεβάστεις...και οχι να κοιτάξεις να τους τη φέρεις,βγαίνοντας μετά να το παίξεις κονιόρδος
Το πως εχει η κατάσταση ολοι το ξέρουμε..απο καποιας ηληκίας και πάνω.
Το ότι θ'αλλάξει και θα ρθουμε πάλι στα παλιά,τα συνηθισμένα..το ξέρετε κι'αυτο
Το αν κοιτάξετε να σώσετε όποια είδους περηφάνεια σας απέμεινε..δικό σας θέμα

Ουτε προκαλώ,ουτε παρακαλώ....είμαι γάυρος μ' ανδρισμό

12 Απρ 2010

Πανθρακικός-Ολυμπιακός 0-2

Με αποστολή ανάγκης έφτασε στην Κομοτηνή ο Ολυμπιακός, αφού η ομάδα έσπασε κάθε ρεκόρ ελλείψεων φέτος, με αποτέλεσμα να μη συμπληρώνεται ούτε καν 18αδα! Οι Λεντέσμα (διάταση έσω πλαγίου συνδέσμου αριστερού γόνατος), Πάρντο (σύσπαση στον τραπεζοειδή) και Στολτίδης (ενοχλήσεις στους προσαγωγούς) προστέθηκαν στη λίστα των τραυματιών στην οποία προϋπήρχαν οι Ντουντού, Ζαϊρί και Μέλμπεργκ, ενώ ο Μπάντοβιτς δεν μπορούσε να υπολογίζει στους τιμωρημένους Μαρέσκα και Αβραάμ Παπαδόπουλο, τον Ντάτολο που θεωρείται ξένο σώμα αλλά και τον Ραούλ Μπράβο που αναχώρησε με άδεια για την πατρίδα του. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Νικλητσιώτης που θα ξεκινούσε βασικός στον αγώνα, ένιωσε ενοχλήσεις (στομαχικές διαταραχές) στο ζέσταμα και έμεινε εκτός αγώνα, ενώ την ώρα του ματς τραυματίστηκε ο Ντάρμπισιρ και χάνει τον αγώνα με τον Άρη! Ο Ολυμπιακός κέρδισε εν τέλει στην Κομοτηνή με 0-2 τον ουραγό Πανθρακικό ενώ το 2-0 του Παναθηναϊκού επί του Ηρακλή στο ΟΑΚΑ σηματοδοτούσε την οριστική απώλεια του φετινού τίτλου του πρωταθλητή, μετά από μια πενταετία σερί τίτλων και αναγκάζει τον Θρύλο να μπεί στη διαδικασία των play offs για να διεκδικήσει τη 2η προνομιούχο θέση που οδηγεί στην προκριματική φάση του Champions League.
συνέχεια εδω


Υ.Γ. By Pese..
Υ.Γ. 1 : Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά έστω και καθυστερημένα, υγεία πάνω απ'όλα και για τα άλλα... έχει ο Θεός (εμείς δεν έχουμε και μάλλον ούτε ο Σωκράτης έχει). Λίγες εβδομάδες αγωνίας μας έμειναν για να ξέρουμε πόσο πιο χάλια μπορεί να μας πάει μια σεζόν που ξεκίνησε στραβά, στράβωσε περισσότερο στην πορεία και ενδεχομένως να καταλήξει θεόστραβα. Το ματσάκι σήμερα δεν προσφέρεται ούτε για εμβριθείς αναλύσεις ούτε για εξαγωγή συμπερασμάτων, οπότε θα πούμε λίγο απ'όλα.

Υ.Γ. 2 : Όποιος αναρωτηθεί για το πως είναι δυνατόν ο Ολυμπιακός μετά από 11 χρόνια Champions League να έχει οικονομικά προβλήματα, αποκαλείται ειρωνικά "λογιστής". Όποιος παρουσιάζει οτι οι ζημίες είναι μεγαλύτερες απ'τα κέρδη της ΠΑΕ για να αποδείξει οτι ο πρόεδρος βάζει και απ'την τσέπη του για την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια, πως λέγεται; Γιατί κάποια στιγμή η σπέκουλα με τους "κακούς" λογιστές που λοιδωρούν τον πρόεδρο πρέπει να τελειώνει.

Υ.Γ. 3 : Διάβαζα τις προάλλες τη συνέντευξη του LL στο "Βήμα", που έλεγε οτι ο Ολυμπιακός είναι μια επένδυση real estate γι'αυτόν... και θυμήθηκα την αλήστου μνήμης συνέντευξη τύπου του προέδρου που έλεγε οτι στον Ολυμπιακό θα μπαίνουν μόνο άνθρωποι που αγαπάνε τον Ολυμπιακό και οτι δεν μπορεί να'ρθει κάποιος απ'την Ταϊλάνδη και να μπεί στο μετοχικό σχήμα. Μωρέ αν ερχόταν τώρα ένας απ'την Ταϊλάνδη και έδινε το χρήμα όχι στο μετοχικό σχήμα θα'μπαινε, αλλά θα μας παρουσίαζαν οτι μεγάλωσε με τις φωτογραφίες των Σιδέρη και Γιούτσου και αγάπησε τον Ολυμπιακό, γιατί ο Ολυμπιακός είναι παγκόσμιο φαινόμενο.

Υ.Γ. 4 :
Το ζητούμενο είναι οτι ο πρόεδρος αποφάσισε να τζογάρει ενώ οι φήμες που κυκλοφορούσαν έντονα στους επιχειρηματικούς κύκλους είναι οτι είναι "στεγνός" αυτή την εποχή και καίγεται να πουλήσει ότι μπορεί να πουληθεί. Και δώστου συζητήσεις με τον Λαυρεντιάδη, και δώστου συναντήσεις, και δώστου μαζί στο Καραϊσκάκη (ευκαιρία ήταν να μάθει και ο Λαυρέντης προς τα που πέφτει το γήπεδο) μέχρι που μας πήρε χαμπάρι και ο LL και τέζα ο καμπούρης. "Δεν αυξάνω" λέει "το ποσοστό μου στην ΠΑΕ" και το "σίγουρο" 10άρι μύρια πέταξε και φυσικά τώρα ο LL περιμένει να πάρει ποσοστό στον Ολυμπιακό, αλλά με τους δικούς του όρους.

Υ.Γ. 5 : "Ο πρόεδρος θα τα χώσει για Γιοβάνοβιτς"... "ο πρόεδρος θα φέρει τον Πέντερσεν"... "πάμε ολοταχώς για Σκόκο που ξέρει το πρωτάθλημα και θα βοηθήσει". Όσο πάει και χαμηλώνει ο πήχυς και φυσικά αν αύριο - μεθαύριο ο "Σκόκο" γίνει... Σκούφαλης (τυχαίο το παράδειγμα) εδώ είμαστε να αποδείξουμε το σοφόν της επιλογής του προέδρου.

Υ.Γ. 6 : "Θα καλύψει μόνος του την Α.Μ.Κ. ο πρόεδρος" λένε οι πληροφορίες. Μόνο που όσο ο Σωκ ασχολείται μόνο με το θέμα της Α.Μ.Κ. και το μετοχολόγιο της ομάδας, το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι παρατημένο στα στιβαρά μπράτσα του αρχι-scout Νινιάδη και του έμπειρου FM gamer Δ.Θ.Jr. Και όσο διαιωνίζεται αυτή η ιστορία, τα πράγματα μόνο χειρότερα μπορούν να γίνουν.

Υ.Γ. 7 : Είπα για τον έμπειρο FM gamer... Τσεκάρει λέει τον Κάσπερ Σμάϊχελ ο Ολυμπιακός για αντικαταστάτη του Νικοπολίδη. Και η αλήθεια είναι οτι μόνο παίκτης του FM θα μπορούσε να ξεθάψει τον γιο του μεγάλου Πίτερ Σμάϊχελ, που στα 23 του έχει προλάβει μέσα στην τριετία 2006-2009 να αλλάξει 5 ομάδες (Μπέρι, Φόλκερκ, Κάρντιφ, Κόβεντρι και Νοτς Κάουντι) όντας δανεικός από την Μάντσεστερ Σίτι στην οποία ανήκει. Δηλαδή για να καταλάβουμε, ο "άσος επιπέδου Champions League" που μας λένε θα είναι κάποιος τερματοφύλακας αυτής της κατηγορίας; Η συγκεκριμένη θέση δεν προσφέρεται για πειράματα και ταλαντούχους νεαρούς. Αν ο τερματοφύλακας μπάζει, γίνεσαι ρεζίλι - τόσο απλό είναι. Ο μοναδικός γνωστός Κάσπερ είναι το φαντασματάκι.

Υ.Γ. 8 : Ο Αλέκος Ράντος σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας "ψηφίζει" υπέρ της παραμονής του Ούρκο Πάρντο το καλοκαίρι. Προσωπικά δεν θεωρώ κακό τερματοφύλακα τον ΒελγοΙσπανό, θα ήθελα να τον δω σε καμμιά δεκαριά ματσάκια με μια νορμάλ δεκάδα παικτών μπροστά του. Και σίγουρα τον προτιμώ από λύσεις τύπου Σμάϊχελ τζούνιορ γιατί. Εννοείται πως δεν πιστεύω οτι ο Πάρντο μπορεί να γίνει βασικούρα στο Θρύλο, αλλά μια αξιόπιστη εναλλακτική. Όπως ίσως ήταν και ο Κάσπερ το φαντασματάκι. Αλλά αν είναι να τα σκάσουμε για τερματοφύλακα, να πάρουμε ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ, όχι καρτούν.

Υ.Γ. 9 : Γράφτηκε στον τύπο πριν τον αγώνα "θα τσεκάρει Μπέλεκ ο Ολυμπιακός στον αγώνα με τον Πανθρακικό". Εδώ λέει το παλικάρι εξετάζει προτάσεις από την Τότεναμ και την Έβερτον εδώ και κάμποσο καιρό και εμείς τώρα θα τον τσεκάρουμε. Ζήτω το ένδοξο τμήμα scouting και ο προγραμματισμός της ΠΑΕ.

Υ.Γ. 10 : Τις τελευταίες 2 εβδομάδες έχω διαβάσει και ακούσει τη φράση "... το 1992 ο πρόεδρος βγήκε μπροστά ..." τόσες φορές που έχει καταντήσει αηδία. Είμαι από τους υποστηρικτές του Σωκράτη Κόκκαλη, φαίνεται άλλωστε και από παλαιότερα γραπτά μου και πιστεύω οτι δεν υπάρχει γαύρος στον πλανήτη που να μην είναι ευγνώμων στον Σωκράτη Κόκκαλη για όσα έχει κάνει για την ομάδα. Είναι κοινό μυστικό πως επί προεδρίας Σωκράτη Κόκκαλη ο Ολυμπιακός γιγαντώθηκε, έγινε ο απόλυτος κυρίαρχος πέραν πάσης αμφισβήτησης στον Ελλαδικό χώρο και απέκτησε χιλιάδες νέους οπαδούς - το "παιδωμάζωμα", ήτοι οι πιτσιρικάδες που έγιναν Ολυμπιακοί στο διάστημα 1997 έως σήμερα, δεν έχει προηγούμενο. Αυτά τα ξέρουν και οι πέτρες και είναι τουλάχιστον αφελής όποιος τα παραγνωρίζει.

Υ.Γ. 11 : Από εκεί και πέρα, έχουμε χωριστεί σε δύο στρατόπεδα και έχουν αρχίσει οι... εχθροπραξίες. Έχουμε πιάσει τα δύο άκρα και βαράμε. Ακόμα και οι εφημερίδες "μας", γράφουν ότι να'ναι και όπως να'ναι. Το "ΦΩΣ" κάνει αβάντα στον... Μαρινάκη (ήμαρτον, τι άλλο θα δούμε) που βάζει λέει κι άλλη εταιρεία στο χρηματιστήριο και προβλέπει την καταστροφή για τον Ολυμπιακό, ενώ ο "Πρωταθλητής" είναι στον πλανήτη Happy : "Δυό-τρείς διορθωτικές κινήσεις το καλοκαίρι και όλα καλά". Σε αυτή τη φάση είμαστε και εμείς σαν οπαδοί. Οι μισοί βλέπουν οτι δεν έγινε και τίποτα που χάθηκε ένα πρωτάθλημα, οι άλλοι μισοί οτι χάθηκε ο κόσμος και έρχεται η συντέλεια. Και οι δύο πλευρές όμως βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος : Ούτε ολοκληρωτική καταστροφή έρχεται, ούτε όλα φτιάχνουν "με λίγες διορθωτικές κινήσεις".

Υ.Γ. 12 : Ο Σωκράτης Κόκκαλης σαφώς δεν είναι ο πρόεδρος που μπήκε στον Ολυμπιακό μόνο και μόνο επειδή ήταν οπαδός της ομάδας και ήθελε να τη βοηθήσει χωρίς ανταλλάγματα, αλλά ούτε και ο δαίμονας που μπήκε στον Ολυμπιακό και τον κατέστρεψε όπως υποστηρίζουν τα δύο άκρα. Ο Κόκκαλης στήριξε τον Ολυμπιακό, στηρίχθηκε όμως πολύ και απ'τον Ολυμπιακό. Έδωσε πολλά στον Ολυμπιακό, πήρε πολλά απ'τον Ολυμπιακό. Ανέβασε τη φήμη του Ολυμπιακού, ο Ολυμπιακός όμως ανέβασε και τη δική του φήμη. Η σχέση Κόκκαλη - Ολυμπιακού ήταν αμφίδρομη εξ'αρχής : Ο Κόκκαλης στήριξε στην αρχή, ο Ολυμπιακός ανταπέδωσε στη συνέχεια. Και λέγοντας "Ολυμπιακός" αναφέρομαι στην οντότητα "Ολυμπιακός", που συμπεριλαμβάνει και τον κόσμο μέσα. Στη διάρκεια της θητείας του έχει κάνει πολλά καλά, έχει κάνει και πολλά λάθη - είτε από αμέλεια είτε λόγω εγωϊσμών. Η ζυγαριά σαφώς και γέρνει υπέρ του στη συνείδηση του κόσμου. Αυτό όμως δε σημαίνει πως είναι υπεράνω κριτικής ή οτι θα πρέπει ο κόσμος να σιωπά στα λάθη του. Καλώς ή κακώς, οι εποχές αλλάζουν και ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν μπορεί να έχει από την ομάδα και τον πρόεδρο της τις ίδιες απαιτήσεις που είχε πριν 17 χρόνια. Εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο και δε σημαίνει οτι κριτική στην διοίκηση ισοδυναμεί με αχαριστία και αγνωμοσύνη, μια καραμέλα που φοριέται πολύ από πρόπερσι το καλοκαίρι. Όποιος πεί κάτι αρνητικό για τον Κόκκαλη είναι αχάριστος και αγνώμων. Όπως επίσης, εξίσου ηλίθιο και εκνευριστικό είναι το να λέει κάποιος κάτι καλό για τον Κόκκαλη και να χαρακτηρίζεται ελαφρά τη καρδία "υπάλληλος, σφουγγοκωλάριος" ή κι εγώ δεν ξέρω τι. Μιλάμε πάντα για τις λογικές τοποθετήσεις, όχι αστειότητες τύπου "να ψοφήσει να φύγει" ή "Κόκκαλης και ξερό ψωμί".

Υ.Γ. 13 : Βλέπουμε να αναπαράγεται ξανά και ξανά από τον τύπο το "ο κόσμος θέλει μεταγραφές, γι'αυτό γίνεται επικριτικός", ενώ πολλές φορές προστίθεται ειρωνικά και το "ο κόσμος που έχει κακομάθει και έχει χάσει το μέτρο αφού ζητάει και ζητάει συνέχεια". Να χαρώ εγώ λογική. Οι μεταγραφές είναι αυτό που θέλει ο κόσμος ρε λεβέντες; Να σταματήσει να βιάζεται η λογική θέλει ο κόσμος. Στοιχειώδη προγραμματισμό θέλει ο κόσμος, σωστές κινήσεις θέλει ο κόσμος. Οι μεταγραφές είναι μόνο μέρος του προβλήματος. Ναι, ο κόσμος θέλει ΚΑΙ μεταγραφές. Γιατί τις θέλει όμως; Επειδή είναι... κακομαθημένος, ή επειδή η ομάδα έχει τόσο χτυπητές ελλείψεις που βγάζουν μάτι; Ο κόσμος δεν ζητάει τον Χ Γιοβάνοβιτς ή τον Ψ Πέντερσεν επειδή είναι κακομαθημένος, ζητάει άξιο αντικαταστάτη του μεγάλου Τζόρτζεβιτς που ανακοίνωσε οτι σταματάει τη μπάλα από πέρυσι τέτοια εποχή και μέχρι σήμερα όχι απλά δεν έχει έρθει αντικαταστάτης του, αλλά δεν ξέρουν καν που να κοιτάξουν για να εξετάσουν περιπτώσεις.

Υ.Γ. 14 : Οι μεταγραφές - ξαναλέω - είναι μέρος του προβλήματος. Το πρόβλημα του κόσμου είναι ένα και μοναδικό : Θέλει να βλέπει ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ. Ο κόσμος θέλει να βλέπει λογικές κινήσεις πρώτα απ'όλα σε όλους τους τομείς, όχι να βλέπει ακριβούς παίκτες. Άμα ήθελε να βλέπει ακριβούς παίκτες έβαζε Nova και έβλεπε ξένα πρωταθλήματα. Ο κόσμος απαιτεί ΙΣΧΥΡΟ Ολυμπιακό πάνω απ'όλα, όχι ΑΚΡΙΒΟ Ολυμπιακό. Το ίδιο ευχαριστιόταν ο κόσμος την ωραία μπάλα της σεζόν 1998-1999 με τον Γκόγκιτς, τον Πουρσανίδη και τον Πασσαλή, το ίδιο ευχαριστιόταν και το 2000-2001 με τον Τζιοβάνι και τον Ζε Ελίας. Το ρόστερ του φετινού Ολυμπιακού στοιχίζει καμμιά 25αριά εκατομμύρια ευρώ. Και τι έγινε; Παραδόθηκε η ομάδα στα χέρια του πίθηκα απ'τη Γεωργία, στη συνέχεια στον μπακαλόγατο και στη συνέχεια στον Μπόζο που φτάσαμε σε σημείο μέχρι και το καγκούρι να του το παίζει... Φαν Νιστελρόϊ. Ο πρόεδρος πήγε διακοπές και παρέδωσε τα ηνία της ομάδας στα χέρια του Χρυσικόπουλου και του Δ.Θ. Jr. του FM Gamer με αποτέλεσμα να γίνει μια ομάδα που λειτουργούσε στοιχειωδώς σωστά, εντελώς μπουρδέλο. Ηθικό δίδαγμα : 25 εκατομμύρια ρόστερ που στο τερέν δεν έδειχνε να αξίζει ούτε 5...

Υ.Γ. 15 : Αυτά που θέλει ο κόσμος να δεί είναι συγκεκριμένα : Πρώτον, να ξεκαθαρίσει ο Σωκράτης Κόκκαλης τη θέση του, πουλάει τον Ολυμπιακό ή εξετάζει μόνο το ενδεχόμενο συμπαικτών στην ΠΑΕ; Δεύτερον, να στελεχωθεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η ΠΑΕ σε καίριες θέσεις από ανθρώπους που ξέρουν πως λειτουργεί μια ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία και όχι από "έμπειρους συνεργάτες" αλλά άσχετους με την μπαλίτσα ή παιδιά, εγγόνια και ανίψια. Τρίτον, να υπάρξει ο συνδετικός κρίκος μεταξύ διοίκησης και ομάδας, είτε λέγεται γενικός αρχηγός είτε τεχνικός διευθυντής. Ο άνθρωπος που θα ξέρουν οι παίκτες και οι προπονητές οτι δεν θα τον πιάσουν φιλαράκι και θα παίζουν φάπες, αλλά ο άνθρωπος που θα τους βγάλει στον τάκο γιατί πληρώνεται για να προασπίζει το συμφέρον της ομάδας και όχι για να γίνει φίλος με τους παίκτες ή τον προπονητή. Τέταρτον, να υπάρξει επιτέλους μια σοβαρή δομή στις ακαδημίες και στο τμήμα scouting που να κάνει σοβαρή δουλειά. Δεν είναι ανάγκη να πας να βρείς... Κολομβιανό χαφ για να δείξεις οτι κάνεις scouting, ενώ μπορείς να βρείς π.χ. στην Γερμανία, τη Δανία, τη Σουηδία, το Βέλγιο. Δεν είναι ανάγκη να βαφτίζεις "λαβράκι" τον κάθε λατινοαμερικάνο, επειδή η ομάδα του τον κοστολογεί με κάτι εκατομμύρια ευρώ. Και σίγουρα δεν είναι ανάγκη να βαφτίζεις "παικταράδες" όλα τα παιδιά των ακαδημιών για να δείξεις οτι γίνεται σοβαρή δουλειά. Ο Βερμιούλεν το είχε πεί και είναι ηλίου φαεινότερο : Όσο κάνουν κουμάντο οι πατεράδες, δουλειά δε γίνεται. Πέμπτον, ένας προπονητής που να είναι προπονητής και όχι "wannabe προπονητής", με μόνα εφόδια το οτι "έχει όρεξη και φιλοδοξία" ή οτι "δεν έχει χολέρα". Ένας προπονητής που θα μπορέσει να περάσει τη φιλοσοφία του στους παίκτες, θα μπορέσει να διδάξει τους νεότερους παίκτες και πλαισιώνεται από αξιόπιστο τεχνικό τιμ που ξέρει τι σημαίνει η φράση "προετοιμασία και εκγύμναση ομάδας".Έκτον και σημαντικότερο, συνεργασία μεταξύ όλων των παραπάνω για να χαράσσεται στην αρχή της χρονιάς το πλάνο της σεζόν, να εντοπίζονται οι αδυναμίες στο ρόστερ και να διορθώνονται με τις σωστές μεταγραφικές κινήσεις ή αποδεσμεύσεις. Και επιτέλους, μια μεταγραφή στον Ολυμπιακό δεν χρειάζεται να είναι ή εντελώς τζάμπα ή να στοιχίζει ένα σκασμό λεφτά. Ήρθε λέει ο Ντιόγο με 10 εκ. ευρώ και δε βοηθάει. Ο Ντιόγο φταίει που τον πληρώσαμε τόσο για να τον πάρουμε;

Υ.Γ. 16 : Αυτές είναι οι κινήσεις που ξέρει όλος ο κόσμος και που ΘΕΛΕΙ να τις δεί στην πράξη. Ποτέ δεν ήμασταν σαν σύλλογος η επιτομή του προγραμματισμού, αλλά δεν είναι ανέφικτα πράγματα αυτά... Ούτε ικανούς συνεργάτες δε γίνεται να μη βρείς, ούτε να οργανωθείς σιγά σιγά δε γίνεται, ούτε να έχεις ρόστερ των 100 εκ. ευρώ χρειάζεσαι και προπονητή τον Μουρίνιο. Αυτό λοιπόν ούτε σενάριο επιστημονικής φαντασίας είναι, αλλά ούτε και... "δυό-τρείς διορθωτικές κινήσεις", για να ξέρουμε και τι λέμε δηλαδή.

Υ.Γ. 17 : Πάμε παρακάτω... Μυθικό πρωτοσέλιδο του "Πρωταθλητή" την Τετάρτη : "Οι Ισπανοί στέλνουν Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό, εξετάζεται και λύση από το ένδοξο παρελθόν". Με το ένδοξο παρελθόν να περικλείει πρώην παίκτες / νυν προπονητές (Αναστόπουλος, Αλεξανδρής) ή τέως προπονητές - από Μπάγεβιτς, Λεμονή μέχρι Προτάσοφ και Σόλιντ. Λογική "αν δεν το πάει για βροχή, μάλλον θα χιονίσει" δηλαδή. Όπως και να'χει, για δικαίωση θα μιλάνε όλοι μετά.

Υ.Γ. 18 : Κάτι τελευταίο σχετικά με τη μεταγραφολογία... Πρέπει να καταλάβουμε κι εμείς σαν οπαδοί οτι τη στιγμή που σαν λαός, σαν πολίτες αναμένεται να περάσουμε ζόρικα τα επόμενα χρόνια λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας, δεν γίνεται το ποδόσφαιρο να παραμένει ένας μικρόκοσμος που θα αποτελείται από χρήμα και λάμψη. Τη στιγμή που χώρες με παραδοσιακά ισχυρά πρωταθλήματα όπως η Αγγλία και η Ισπανία ζορίζονται, ενώ η Ιταλία έχει μείνει αρκετά πίσω, εμείς δεν μπορούμε να περιμένουμε να δαπανώνται τρελά λεφτά για μεταγραφές. Θα πρέπει σιγά σιγά να συμβιβαζόμαστε με την ιδέα οτι θα ξαναμπούν στην καθημερινότητα μας "Πουρσανίδηδες", "Πασσαλήδες" και ελεύθεροι ξένοι αστέρες που έχουν περάσει τα 30 τους, παρά Ντιόγοι, Ντουντούδες που θα αποκτώνται με πολυδάπανες μεταγραφές και τεράστια συμβόλαια. Φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο στον Ολυμπιακό, είναι φως φανάρι πως το φαινόμενο θα πάρει "σβάρνα" όλο τον ποδοσφαιρόκοσμο της Ευρώπης. Και μεταξύ μας ίσως επέλθει και πάλι κάποια ισορροπία, γιατί δεν μπορεί να κοστολογούνται με 20 εκ. ευρώ παίκτες που στο γήπεδο δεν αξίζουν ούτε για 2 εκ. ευρώ. Θα σφίξουν οι κώλοι γενικότερα και στη μπαλίτσα και ορισμένοι καλομαθημένοι στα λεφτά παίκτες θα δουν και την άλλη όψη του νομίσματος. Και φυσικά θα βάλουν ενδεχομένως και μυαλό παικτάκια β' διαλογής και οι μανατζαραίοι τους, που αξιώνουν συμβόλαια εκατομμυρίων λες και εκπροσωπούν κανένα... κράτος. Ο καιρός γαρ εγγύς...

Υ.Γ. 19 : Όσοι παράγοντες διαμαρτύρονται για τη βία στα γήπεδα και όσες εφημερίδες τους αβαντάρουν, μπορούν να πάνε στο διάολο κι ακόμα παραπέρα. Θαυμάστε χαρακτηριστικά παραδείγματα υπερασπιστικής γραμμής ομάδων της Superleague που... "πολεμάνε τη βία" κατά τα άλλα  :

* ΠΑΕ Παναθηναϊκός (για τον ακρωτηριασμό της υπαλλήλου ασφαλείας στο ντέρμπι) : "Παρά την εμπειρία και την εκπαίδευση της, έκανε μια κακή εκτίμηση και πήγε και έπιασε την κροτίδα, νομίζοντας ότι είναι πυρσός. O τραυματισμός της ήταν ελαφρύς. Δεν πρόκειται για ακρωτηριασμό όπως λέχθηκε. Ένα νύχι της έφυγε. Στον επόμενο αγώνα μάλιστα, θα επιστρέψει κανονικά στη δουλειά της. Μια μέρα κάθισε στο νοσοκομείο. Της το έραψαν και έφυγε" δήλωσαν και επέρριψαν ευθύνες στην αστυνομία. Πάλι καλά δηλαδή, αυτοί ήταν ικανοί να κατηγορήσουν την υπάλληλο οτι μοίραζε τα... πολεμοφόδια με τη βία στον αδάμαστο λαό του Παναθηναϊκού. Όσο για τα... πολεμοφόδια και αυτούς που τα πέταγαν; Ρεσιτάλ... "Είχαν κουκούλες και μολότοφ. Οι μολότοφ είναι ασυνήθιστες στα γήπεδα. 'Αρα πιθανόν να πρόκειται για εξωγενή στοιχεία, ξένα προς τον αγώνα. Όσα συνέβησαν με την άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού ήταν μια ατυχής συγκυρία. Αντί οι αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται στο σημείο εκείνο, κάποιος είχε δώσει εντολή και είχαν πάει εκεί που οι οπαδοί προσπαθούσαν να παραβιάσουν την περίφραξη και να μπουν στο γήπεδο. Εκεί χάλασε όλο το σχέδιο".

* ΠΑΕ ΠΑΟΚ (για τη φραστική επίθεση του προέδρου του, Θοδωρή Ζαγοράκη στον διαιτητή Ηλία Σπάθα στο Άρης - ΠΑΟΚ) : "Ο κ. Ζαγοράκης εξέφρασε απλώς την αγανάκτηση του συζητώντας με τον διαιτητή. Από τη φράση που του αποδίδεται, έχει εξαλειφθεί ένα ερωτηματικό. Δεν του το είπε έτσι όπως αναφέρει το κατηγορητήριο. Τον ρώτησε: "ρε, είσαι μα....ς;". Άρα πρόκειται για μια απλή άσκηση κριτικής και υπάρχει και δεδικασμένο γι' αυτό. Ήταν άκομψος ο τρόπος, αλλά όχι αδικαιολόγητος". Οπότε στο εξής, οποιοσδήποτε νομιμοποιείται να χρησιμοποιεί το ερωτηματικό για να μετατρέπει μια βρισιά σε... απλή άσκηση κριτικής. Για να φτάσουμε στην ημέρα που θα θαυμάσουμε στην υπερασπιστική γραμμή κάποιας άλλης ομάδας την εξήγηση οτι τα συνθήματα "γαμιέται ο ΠΑΟΚ και η Θεσσαλονίκη;", "Βου-Βου-Βούλγαροι;" κ.ο.κ. δεν είναι ούτε υβριστικά ούτε αντεθνικά, αφού από το κατηγορητήριο απουσίαζε το ερωτηματικό το οποίο τα μετατρέπει σε... απορίες. Ε, ρε κλωτσιές που θέλουν ορισμένοι για να βάλουν μυαλό...

Υ.Γ. 20 : Μιας και ανέφερα τον ΠΑΟΚ πάντως, δεν ευαισθητοποιήθηκε κανείς τελικά να καλέσει τον "πολύ" Πάμπλο Γκαρσία σε απολογία μετά τον ισχυρισμό του οτι ο διαιτητής του αγώνα Άρης - ΠΑΟΚ, Ηλίας Σπάθας χρηματίστηκε για να κάνει ζημιά στον ΠΑΟΚ. Και όχι μόνο δεν κλήθηκε σε απολογία, αλλά δε στήθηκε στο πόδι ούτε μια τόση δα εκπομπούλα, έτσι για τα μάτια...

Υ.Γ. 21 : Μεγάλα γλέντια ετοιμάζονται στον Παναθηναϊκό. Βγενόπουλος - Πατέρας vs. Βαρδινογάννηδων - Γιαννακόπουλων. Ο Βγενόπουλος με τους Βαρδινογιάννηδες βρίσκονται σε (μεγάλη) κόντρα με αφορμή το "μπάσιμο" του Βγενόπουλου στα (ναυτιλιακά) "χωράφια" των Βαρδινογιάννηδων, αφού έβαλε πλοία στα Χανιά. Οι Βαρδινογιάννηδες ετοιμάζονται να "απαντήσουν" βάζοντας πλοία στις άγονες γραμμές και απέσυραν τον... διαμεσολαβητή Γιάννη Βαρδινογιάννη απ'τον σύνδεσμο επιχειρήσεων επιβατηγού ναυτιλίας - και όχι μόνο αυτό, αλλά τον ετοιμάζουν και για αντικαταστάτη του Αέρα Πατέρα στην προεδρία της Πανάθας.

Υ.Γ. 22 : Σε αυτά που έγραψα παραπάνω οτι χρειάζεται ο Ολυμπιακός,προσθέστε και ένα ιατρικό τιμ σοβαρό που να ασχολείται ει δυνατόν αποκλειστικά με την ομάδα.

Υ.Γ. 23 : Πάμε σε λίγα άσχετα... Με τα δύο ματς της Μπαρτσελόνα με την Άρσεναλ έγινε μεγάλος ντόρος. Πραγματικά και τα δύο παιχνίδια ήταν "σεμινάριο πανεπιστημιακού επιπέδου" που έλεγε και ο Σωτηρακόπουλος, όταν η Σεβίλλη έριχνε την τεσσάρα στο δικέφαλο κοτόπουλο στο ΟΑΚΑ, ειδικά το ματς στο Emirates όπου και η Άρσεναλ συμμετείχε στο παιχνίδι και δεν έγινε σάκος του μποξ για τον Μέσι και τα φιλαράκια του. Αναμφισβήτητα, η Μπαρτσελόνα είναι μια μηχανή παραγωγής θεάματος αυτόν τον καιρό καθώς παίζει ωραία μπάλα σε υψηλότατο επίπεδο μάλιστα (πράγμα που με χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί είμαι οπαδός της και με χαροποίησε διπλά το οτι κέρασε την Puta Real στο Bernabeu). Το μόνο πράγμα που με χάλασε πολύ, ήταν η περιγραφή των αγώνων, τόσο του ματς της Αγγλίας όσο και του ματς της Ισπανίας. Εντάξει, ομαδάρα η Μπαρτσελόνα, μάγοι ταχυδακτυλουργοί θαυματοποιοί Θεοί τα πάντα όλα, αλλά ήμαρτον με το λιβάνισμα : "Εδώ ο Μέσι, πάει ο Κλισί να μαρκάρει, ε, τι να κάνει, που πάει εκεί" με ειρωνικά γελάκια και σχολιάκια από ανθρώπους που δεν κατάφεραν ενδεχομένως στη ζωή τους να προσπαθήσουν να μαρκάρουν ούτε καρέκλα. Αφήστε μας ρε να δούμε μπαλίτσα και μη μας σκοτίζετε τα @@ κάθε φορά...

Υ.Γ. 24 : Ο Πλατινί μια χαρά τα βόλεψε. Τα πατριωτάκια του έφτασαν σε ημιτελικό χαλαροξεκούραστα, αφού είτε η Μπορντό είτε η Λυόν θα κέρδιζε τη συμμετοχή της στον έναν εκ των δύο ημιτελικών. Η πρόκριση της Λυόν στα ημιτελικά είναι η καλύτερη απόδειξη πως αν δεν έχεις σύμμαχο και την τύχη, δεν πας πουθενά. Η Λυόν, με τη σταθερά ανοδική πορεία από το 2000 κι έπειτα, έχοντας στο παρελθόν "βαριά" ονόματα στο ρόστερ της, δεν κατάφερνε παρά την ωραία μπαλίτσα που έπαιζε να περάσει μια φάση παραπάνω στο Champions League. Και να που φέτος, με σαφώς υποδεέστερο ρόστερ απ'τις περασμένες χρονιές, κατόρθωσε με σύμμαχο και την τύχη να φτάσει μια ανάσα απ'τον τελικό - γιατί η Μπάγερν σαφώς και δεν είναι αχτύπητη.

Υ.Γ. 25 : Ευχολόγια και για τη Μπάγερν και το Γερμανικό DNA που ποτέ δεν τα παρατάει κλπ κλπ. Λεπτομέρεια το οτι η Γιουνάϊτεντ έπαιζε με τον Ρούνεϊ σαν τον Ελ Σιντ, να τρομάζει τα κουτοκρίαρα τον Βαν Μπούϊτεν και τον Ντεμικέλις και με 10 παίκτες σχεδόν για ένα ολόκληρο ημίχρονο. Ωραίο ματσάκι και στο Όλντ Τράφορντ και για να λέμε την αλήθεια, κάτι ματς όπως αυτά της Μπαρτσελόνα με την Άρσεναλ και της Μάντσεστερ με τη Μπάγερν μας κάνουν να αντιλαμβανόμαστε πόσα έτη φωτός είμαστε πίσω από ορισμένους συλλόγους. Αυτά, για να θυμόμαστε - οπαδοί και διοίκηση - μέχρι που μπορούν να φτάσουν τα πόδια μας και να μην ονειροβατούμε με τελικούς Champions League.

Υ.Γ. 26 : Στη ρεβάνς στο "Nou Camp", ο Γκουαρντιόλα έβαλε και τον Γιάγια Τουρέ, ο οποίος σε σύγκριση με τους άλλους έδειχνε σαν... Στολτίδης και Μαρέσκα μαζί : Πιο αργός απ'τους υπόλοιπους 19 που έτρεχαν στο τερέν και με περισσότερες λάθος πάσες απ'τους δικούς μας. Ο Τουρέ σε αυτή την Μπαρτσελόνα περισσεύει και είμαι σίγουρος οτι ο Αλέφαντος θα λέει οτι... δικαιώθηκε που έλεγε οτι είναι αργός (ήμαρτον).

Υ.Γ. 27 : Κλείνοντας τη μικρή αναφορά στα Ευρωπαϊκά ματς, θα μνημονεύσω την ιστορική Λίβερπουλ, η οποία στο ματς με τη Μπενφίκα πρέπει να σήκωσε τη μπάλα στον αέρα καμμιά 500αριά φορές στα 90' του αγώνα. Ερχόταν η μπάλα στην άμυνα, μπαααααααμ το γίδι ο Κάραγκερ, δώσε μια στην πουτάνα τη μπάλα να πάει στο διάολο. Πήγαινε η μπάλα στον ηρωϊκό Κυργιάκο (Κυργιάκο μοντέλο, στη Λεωφόρο τράβα άνοιξε μπουρδέλο), μπουουουουμ ο ηρωϊκός Sotis στη μπάλα, η οποία έφτανε στο λιμάνι. Του Σαουθάμπτον. Δεν πρέπει να απορούν οι φίλοι της Λίβερπουλ γιατί έχουν να δουν τίτλο στην Αγγλία απ'τα τέλη της δεκαετίας του '80 : Όταν ομάδες όπως η Μάντσεστερ, η Τσέλσι, η Άρσεναλ έχουν προοδεύσει και παίζουν ποδόσφαιρο με τη μπάλα κάτω, η Λίβερπουλ μένει γαντζωμένη στη δεκαετία του '80 με τις γιόμες και τις βαθιές μπαλιές. Κατά καιρούς συζητείται και αναζητείται φόρμουλα ώστε το "Old Firm", ήτοι η Ρέϊντζερς και η Σέλτικ, να συμμετάσχει στην Premiership. Ίσως τελικά είναι πιο λογικό να ψαχτεί η Λίβερπουλ να ενταχθεί στην Scottish Premier μπας και πάρει τίτλο...

Υ.Γ. 28 : Ασχολούμαστε με τα χάλια των άλλων για να μη γελάμε / κλαίμε με τα δικά μας. Που καταντήσαμε λοχία...

Υ.Γ. 29 : Άξιος καλεσμένος στη φιέστα του ΟΑΚΑ ο Ηρακλής. Ούτε λεπτό δεν έκανε υπομονή πριν φάει το γκολ για να διώξει το άγχος απ'το θίασο του Νόμπλια (μη λέμε τα ίδια, γιατί λέω τον Νιόπλια, Νόμπλια).

Υ.Γ. 30 : Πίσω στα δικά μας. Κάπου διάβασα οτι ο τραυματισμός του Ντουντού είναι πελματιαία απονευρωσίτιδα. Αν δεν κάνω λάθος, από τον ίδιο τραυματισμό έπασχε ο τεως μπασκετικός μας, Χένρι Ντόμερκαντ, εξαιτίας του οποίου έχασε τη μισή σεζόν 2005-2006 όντας παίκτης της Εφές Πίλσεν. Υπάρχει βέβαια και η τοποθέτηση του Λάκη Νικολάου, που λέει πως "πρόκειται ουσιαστικά για μια τενοντίτιδα και ο χρόνος αποθεραπείας εξαρτάται από το πόσο αντέχει ο αθλητής τις ενοχλήσεις. Το πρόβλημα του Ντουντού δεν είναι τωρινό. Είχε ενοχλήσεις από τότε που έπαιζε στη Ρωσία, εδώ και κάποια χρόνια δηλαδή". Με λίγα λόγια, δεν ξέρουμε τι έχει, δεν ξέρουμε πόσο θα κάνει να αποθεραπευτεί, δεν ξέρουμε κάθε πότε θα το παθαίνει.

Υ.Γ. 31 : Προσωπική άποψη : Ο Μήτρογλου με τη συμπεριφορά του τις τελευταίες εβδομάδες απάντησε στο ερώτημα αν μπορεί να γίνει ο επόμενος βασικός φορ του Ολυμπιακού. Δυστυχώς η ομάδα δεν μπορεί να ποντάρει σε παίκτες που έχουν νοοτροπία ντίβας πριν καλά καλά μπορέσουν να αποδείξουν οτι είναι παίκτες με μέλλον και όχι διάττοντες αστέρες. Μετά θα φταίει ο κάθε ξένος προπονητής που ενδεχομένως θα έρθει και θα είναι "ρατσιστής" και δεν θα βάζει τα Ελληνόπουλα να παίξουν. Με τέτοια μυαλά όμως, ορισμένα Ελληνόπουλα δεν θα ξαναπαίξουν ποτέ. Και είναι κρίμα, γιατί ο κάγκουρας φέτος έδειξε οτι αν συνέχιζε να δουλεύει με το κεφάλι κάτω και να παλέψει για την καθιέρωση, αφού πέτυχε το πιο δύσκολο - να κερδίσει τον κόσμο, θα έβγαινε κερδισμένος και αυτός και η ομάδα. Αλλά δυστυχώς μάλλον διαλέγει την εύκολη λύση : Να εκμεταλλεύεται το γκελ που κάνει στις γκόμενες η ιδιότητα "ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού"...

Υ.Γ. 32 : Κάνουν οι ξένοι χειρότερα, μπορεί να πει κανείς. Ναι, φυσικά και κάνουν. Αυτό όμως τι σημαίνει; Οτι πρέπει να αρχίσουν να τα κάνουν όλοι; Ή οτι είναι λύση να λέμε για τον αλήτη τον κωλοπαιδαρά τον μπεκρούλιακα τον Ντιόγο που ξενυχτάει, ενώ ο κάγκουρας που είναι "Ελληνόπουλο" πρέπει να παίρνει "δεύτερες" και "τρίτες" ευκαιρίες; Ποτέ δεν απέδωσαν τα συγχωροχάρτια στον Ολυμπιακό. Είτε ο παραβάτης λεγόταν Κοκολάκης, είτε Οφορίκουε, είτε Καστίγιο, είτε Ζάχοβιτς, είτε Λούα Λούα.

Υ.Γ. 33 : Κάκωση στην ποδοκνημική η πρώτη εκτίμηση του ιατρικού τιμ του Ολυμπιακού για τον Ματ Ντάρμπισιρ που χάνει σίγουρα τον Άρη την επόμενη εβδομάδα, αγώνα που χάνει και το καγκούρι που έφαγε κίτρινη κάρτα. Και μη χειρότερα.

Υ.Γ. 34 : Η ομορφιά του ποδοσφαίρου σε όλο της το μεγαλείο στη Νέα Σμύρνη. Ο Πανιώνιος έπαιξε για την ιστορία του, η Λάρισα για τη δική της και οι Τσακίρης - Πηλαδάκης για το φίλο τους τον Βγενόπουλο. Εμείς όμως δε μασάμε, γιατί ο πρόεδρος ξέρει.