30 Ιουλ 2010

Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1


Αγχώδη νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 2-1 σήμερα στο άδειο - λόγω τιμωρίας - Καραϊσκάκη. Τραγική η εμφάνιση του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο που απέναντι σε μια μέτρια ομάδα δεν μπορούσε όχι να δημιουργήσει φάση, αλλά ούτε καν να αλλάξει πάνω από δυό πάσες. Αισθητά καλύτεροι οι παίκτες του Λίνεν στο 2ο μέρος, βοηθήθηκαν από την αποβολή του Μπάνινγκ και κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο γυρίζοντας μάλλον εύκολα το ματς για να φτάσουν έτσι σε μια αγχώδη νίκη με 2-1.  Οι Ισραηλινοί που ήταν καλύτεροι μεν απ'την προηγούμενη αντίπαλο μας, Μπέσα, σε καμμία περίπτωση δεν είναι ομάδα που μπορεί να σταθεί ισάξια απέναντι στον Ολυμπιακό που σήμερα πήγε να βγάλει μόνος του τα μάτια του. Οι παίκτες του Γιόσι Μιζράχι είδαν την περιοχή του Νικοπολίδη 1-2 φορές όλες κι όλες και στη μία πέτυχαν το γκολ (με την ευγενική χορηγία του Σκωτσέζου διαιτητή) ενώ στην άλλη είχαν δοκάρι. Γκολάρα από τον Ζαϊρί το 1-1, το νικητήριο το έβαλε ο νεοαποκτηθείς Ντένις Ρόμενταλ. Πλέον στη ρεβάνς στο Ισραήλ στις 5 Αυγούστου ο Ολυμπιακός καλείται να δείξει ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο από το σημερινό, αν δεν θέλει να αρχίσουν τα... όργανα νωρίς νωρίς στη φετινή σεζόν.

http://www.pesetero.net/pesetero72_jml/index.php?option=com_content&view=article&id=554:----2-1--&catid=37:matchescategory&Itemid=63 



Υ.Γ. 1 : Υπάρχουν δύο οπτικές αναφορικά με την εικόνα της ομάδας στο ματς. Υπάρχει το ελαφρυντικό "πιασμένη η ομάδα απ'την προετοιμασία", "δεν έχει συμπληρωθεί το ρόστερ", "επηρεάστηκε η ομάδα απ'την απουσία του κόσμου" - αυτή είναι η μία οπτική. Η άλλη οπτική λέει οτι παίζεις με μια ομάδα τίμιων ξυλοκόπων, μια ομάδα που οφείλεις να κερδίσεις. Τέτοια εποχή ο Ολυμπιακός συνήθως αντιμετώπιζε ομάδες όπως η Άλκμααρ, η Αμπερντίν, η Μπλάκμπερν, η Λάτσιο... Οι κληρώσεις με Μπέσα και Μακάμπι ήταν ιδανικές για να μη διαταραχθεί το "μοντάρισμα" της ομάδας, αφού ούτε ο αντίπαλος ήταν τίποτα το αξιόλογο, αλλά ούτε και άλλαζε τίποτα στον σχεδιασμό της ομάδας.

Υ.Γ. 2 : Δε θα πω το γραφικό "όχι άλλα χαμένα πρώτα ημίχρονα" που το'χε κάνει σημαία ο τύπος επί Βαλβέρδε. Αυτό που δε μου άρεσε καθόλου σήμερα είναι οτι η ομάδα ξεδίπλωσε στο γήπεδο στο πρώτο ημίχρονο όλες τις περυσινές της αδυναμίες και ελλατώμματα. Για να καταδειχτεί έτσι περισσότερο το γεγονός οτι η ενίσχυση της ομάδας στον άξονα είναι επιτακτική.

Υ.Γ. 3 : Το (πολύ) θετικό βέβαια είναι πως η ομάδα δείχνει να έχει αντοχές επιτέλους - στο 2ο ημίχρονο - αντί να πέφτει η απόδοση της όσο περνάει η ώρα.

Υ.Γ. 4 : Αυτά που γίνονται με τον Επστάϊν είναι καραγκιοζιλίκια. Ή λες στον παίκτη "δε  μου κάνεις" και τον στέλνεις να πάει στο καλό, ή τον κρατάς. Τι πάει να πεί "ελεύθερος να πάει μόνο στον Πανιώνιο"; Ναι, ο Επστάϊν είναι λίγος για Ολυμπιακό. Αλλά σε μια σεζόν με 50+ παιχνίδια, δεν κάνεις πειράματα διώχνοντας παίκτες για να τους αντικαταστήσεις με κατα συνθήκην παίκτες. Πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις, ο Κέβιν Μιραλάς υπέστη ρήξη πρώτου βαθμού αριστερού μηριαίου, άρα μιλάμε για έναν μήνα έξω. Πράγμα που σημαίνει οτι θες παίκτη για να σε καλύπτει αριστερά. Είναι σχεδόν βέβαιο τώρα οτι ο Επστάϊν θα παραμείνει στην ομάδα. Ποιός θα μπορέσει να εμπνεύσει τον Γερμανό μέσο να τα δώσει όλα, που λένε; Να παίξει μπάλα, να δείξει διάθεση; Η απάντηση είναι "κανείς"... Και είναι λογικό γιατί κανείς εργαζόμενος δεν έχει όρεξη για δουλειά όταν ξέρει οτι οι εργοδότες του και οι προϊστάμενοι του δε τον θέλουν και θα τον "σκουπίσουν" στην πρώτη ευκαιρία.

Υ.Γ. 5 : ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΟΥΜΟΡΤΖΙ... Σιγά μη δώσουμε στον πατατάκια και τον Μέλμπεργκ για να μας δώσει την Κουμόρτζα. Όχι άλλο Κουμορτζί (και όχι άλλο Τζιόλη)...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου