9 Μαρ 2013

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΑΥΡΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ 1966
Ιανουάριος του 1966 και στα πλαίσια του πρωταθλήματος της σεζόν 1965-66, ο Θρύλος καλείται να ανέβει μέσα σε μία εβδομάδα δύο φορές κολλητά στη Θεσσαλονίκη. Μία για την 9η αγωνιστική κόντρα στον Άρη και μία για τη 10η κόντρα στον ΠΑΟΚ. Τα 6 χρόνια δίχως πρωτάθλημα έχουν φέρει τους γαύρους σε παροξυσμό και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, σε μια τόσο κρίσιμη στροφή στην πορεία προς τον τίτλο δεν γινόταν να αφήσουν μόνη την ομάδα. Αφού διευκρινίσουμε πως το παιχνίδι με τον Άρη έγινε στις 23 Ιανουαρίου 1966 και κερδίσαμε με σκορ 0-3, ενώ το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ έγινε στις 30 Ιανουαρίου 1966, με νικητή τον ΠΑΟΚ με σκορ 3-2, ας δούμε τις εκδρομές των γαύρων.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 23-1-1966

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 25-1-1966


60 πούλμαν και δεκάδες ΙΧ κάνουν κατάληψη στο γήπεδο του Άρη, αναγκάζοντας τον ανταποκριτή της ΟΜΑΔΑΣ στη Θεσσαλονίκη να παραδεχτεί πως σε κάποιες στιγμές νόμιζε κανείς πως ο Θρύλος ήταν γηπεδούχος.
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που ακολούθησε, οι γαύροι ξεσηκώνονται για Τούμπα. Τελικά αυτό που έγινε στο γήπεδο του ΠΑΟΚ από τους γαύρους, ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν μέσω του Τύπου.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 27-1-1966


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 28-1-1966

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 29-1-1966


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 1-2-1966
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 1-2-1966Γαύροι με τρομπέτες να κάνουν παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, να τραγουδούν τον ύμνο του Θρύλου και να μπαίνουν με πορεία στο γήπεδο της Τούμπας. Γιατί και οι παππούδες μας όταν ανέβαιναν απάνω, τα πούλμαν τα αφήνανε στην Τούμπα και μπαίνανε αέρα στο γήπεδο. Όχι ''αφήνω τα πούλμαν στην Κηφισιά, κατεβαίνω με τρένο Καραισκάκη και μετά το παίζω κονιόρδος για την εκδρομάρα που έκανα''. Εκεί, μέσα στις γειτονιές σας να τραγουδάμε για τον Θρύλο και να μένετε με το στόμα ανοιχτό ρε μπουγατσόβλαχοι.
Ο κόσμος του Ολυμπιακού εν έτει 1966. ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ...
 
Υ.Γ. 1 Ρίξτε μια ματιά και σε κάτι πιο παλιό
 
Υ.Γ. 2 Πέρα από τον οπαδικό χαβαλέ, είναι να τρελαίνεσαι με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο θέμα των οπαδικών μετακινήσεων στην Ελλάδα. Πώς γίνεται πριν 50 χρόνια να ανεβαίνουν δύο φορές σε μια εβδομάδα απάνω χιλιάδες γαύροι, να κάνουν παρέλαση στη λαλαδούπολη και να μην ανοίγει ρουθούνι? Φαντάζεστε άραγε τι θα γινόταν σήμερα αν ζητούσαμε εισιτήρια για Βικελίδης-Τούμπα κολλητά μέσα σε 7 μέρες? Υπήρχε περίπτωση να γίνει δεκτό αυτό το αίτημα? Συγχαρητήρια στην ''καταπληκτική'' ελληνική Αστυνομία...
 
Υ.Γ. 3 Σκοπίμως δεν βάλαμε τίποτε από ΦΩΣ. Αν κάποιος διαφωνεί με όσα διαβάζει παραπάνω, τα παράπονά του στη φιλοπαναθηναική ΗΧΩ και στην ''αντικειμενική'' ΟΜΑΔΑ με τους ''Σαλλλονικιούς'' ανταποκριτές τους...
 
Υ.Γ. 4 Υπάρχει κι άλλη μία έκπληξη, σχετική με το θέμα μας, που την φυλάμε για αύριο. Είναι κάτι ξεχωριστό, που δεν θα το κάψουμε εδώ...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου