25 Ιαν 2010

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Μπαοκ 0-1

Οποιος δε μπορει να πα να γαμηθει..
Που σαι Σωκρατη..




by pesetero
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1 : Τετέλεσται...

Αφού μας έκανε διπλό και ο Σάντος, τι να λέμε... Ο κατήφορος του Ολυμπιακού από την 17η αγωνιστική και μετά συνεχίζεται αφού ήρθε τώρα και η εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ με 0-1 που όχι μόνο μας απομάκρυνε περισσότερο από την κορυφή (-8 βαθμοί μετά το 0-0 Άρη και Παναθηναϊκού), αλλά μας έφερε και συγκάτοικο τον ΠΑΟΚ στη 2η θέση. Νωθρός, ασύνδετος και χωρίς φρεσκάδα ο Ολυμπιακός εγκλωβίστηκε στο παιχνίδι αναμονής του ΠΑΟΚ, ήταν ελάχιστα ως καθόλου απειλητικός και κατάφερε να μπεί ουσιαστικά στην περιπέτεια των πλέϊ οφ. Ξέσπασε ο κόσμος στις εξέδρες που "στόλισε" τους παίκτες με συνθήματα ("όποιος δεν μπορεί, να πάει να γαμηθεί", "ντροπή, ντροπή, εμείς άμα θα παίζαμε θα είχαμε ψυχή") απ'τα οποία δεν ξέφυγε ούτε η διοίκηση ("ομάδα μοντέλο την κάνατε μπουρδέλο", "ε ε ε, ο ο ο, κοίτα πως κατάντησες τον Oλυμπιακό" και "Που'σαι Σωκράτη"), ενώ ακούστηκε ξανά το όνομα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Από τους παίκτες γλύτωσε το κράξιμο μόνο ο Όλοφ Μέλμπεργκ που αποθεώθηκε, με τον Σουηδό να δείχνει φανερά εκτός εαυτού. Πλέον αναζητείται τρόπος για να αναστηθεί αγωνιστικά ο Ολυμπιακός ενόψει της δύσκολης συνέχειας αλλά και της περιπέτειας των play offs.

Ο αγώνας
Επιστροφή στον πάγκο του Ολυμπιακού για τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, επιστροφή και στο 4-2-3-1 με τους Νικοπολίδη στα δοκάρια, Γκαλίτσιο - Ραούλ Μπράβο στα άκρα και Μέλμπεργκ - Α. Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας, τους Στολτίδη και Μαρέσκα σε ρόλο αμυντικών χαφ, τους Τοροσίδη και Ζαϊρί δεξιά και αριστερά στα χαφ, μοναδικό προωθημένο τον Ντιόγο και τον Όσκαρ πίσω του σε ελεύθερο ρόλο. 4-2-3-1 και για τον Φερνάντο Σάντος και τους Χαλκιά,  Σνάουτσνερ, Μαλεζά, Κοντρέρας, Λίνο, Βιτόλο, Γκαρσία, Βιερίνια, Σορλέν, Ίβιτς και Εντίνιο.

Αναγνωριστικά ξεκίνησε το παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, με τους παίκτες να συνωστίζονται στο κέντρο, τον Ολυμπιακό να κυκλοφορεί υποτυπωδώς τη μπάλα και τον ΠΑΟΚ να παρακολουθεί παρεταγμένος πίσω από τη σέντρα κλείνοντας χώρους. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τον Ολυμπιακό και ήρθε στο 16ο λεπτό : Ο Ντιόγο κέρδισε φάουλ από τον Πάμπλο Κοντρέρας που δέχθηκε και κίτρινη κάρτα σε αυτή τη φάση, με τον Έντσο Μαρέσκα να αναλαμβάνει την εκτέλεση του. Ο Ιταλός εκτέλεσε με το δεξί πόδι το φάουλ, με το τείχος των παικτών του ΠΑΟΚ να ανακόπτει την πορεία της μπάλας, η οποία στρώθηκε όμως και πάλι στον Ιταλό. Ο Μαρέσκα επιχείρησε ένα μονοκόμματο σουτ με το αριστερό αυτή τη φορά, η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα αλλά ο Κώστας Χαλκιάς έπεσε στην δεξιά του γωνία και απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.

Πάνω που το "Καραϊσκάκη" άρχισε να ζεσταίνεται με την ευκαιρία του Μαρέσκα, ήρθε η ψυχρολουσία : Ο ΠΑΟΚ στη μοναδική ίσως φορά που πέρασε τη σέντρα στο πρώτο 20λεπτο "έβγαλε" μια αντεπίθεση με τον Βιεϊρίνια, ο οποίος πάσαρε στον Βλάνταν Ίβιτς  έξω απ'την περιοχή του Ολυμπιακού. Ο Σέρβος μέσος εκμεταλλευόμενος το... διακριτικό μαρκάρισμα του Μαρέσκα και το... σουλατσάρισμα του Ραούλ Μπράβο σε ρόλο στόπερ (που άφησε όλη την αριστερή πλευρά ακάλυπτη) πάσαρε με τη μία στον Εντίνιο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να τρέχει να τον μαρκάρει. Ο Αβραάμ έκανε νόημα στον Νικοπολίδη "μη βγαίνεις" αλλά ο Νικοπολίδης είχε κάνει ήδη ένα βήμα μπροστά, ο Εντίνιο τον πλάσαρε στην κλειστή γωνία και ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ημιχρόνου, καθώς ακολούθησε ίσως το πιο κουραστικό 25λεπτο της σεζόν, με τον Ολυμπιακό να αδυνατεί να αλλάξει πάνω από 2 πάσες και τον ΠΑΟΚ να κάθεται πίσω απ'τη σέντρα και απλά να κρατάει το αποτέλεσμα με μεγάλη άνεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου