29 Αυγ 2010

Ηρακλής-Ολυμπιακός 2-1

 
Έσπασε την παράδοση ο Ολυμπιακός και έκανε ποδαρικό με το αριστερό μετά από πολλά, πολλά χρόνια. Τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός ηττήθηκε σε πρεμιέρα πρωταθλήματος ήταν πριν ακριβώς από 23 χρόνια - πιο συγκεκριμένα στις 06/09/1987, όταν ηττήθηκε με 3-1 στο Αλκαζάρ από τη Λάρισα. Ο δε Ηρακλής στις τρεις τελευταίες πρεμιέρες του στο Καυταντζόγλειο μετρούσε δύο ήττες και μία ισοπαλία. Αρκούσε τελικά ένα 20λεπτο... αραλίκι από πλευράς Ολυμπιακού για να μετατραπεί ένα εύκολο φαινομενικά "διπλό" σε φιάσκο και το 0-1 να γίνει 2-1. Σε κακή βραδιά τα περισσότερα αστέρια της ομάδας με φωτεινή εξαίρεση τον Γιάννη Φετφατζίδη που πήρε φανέλα βασικού και πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Μήτρογλου (που είχε χάσει γκολ που δε χάνεται λίγα λεπτά νωρίτερα) αλλά κατάφερε να χάσει το ματς από γκολ των Μάρα και Βέλλιου, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να βάλουν "από κάτω" τον αιώνιο δεύτερο που την Παρασκευή παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία στην Ξάνθη...
 
 
Υ.Γ. 1 : Δεν έχω διάθεση να δω τη θετική πλευρά του πράγματος (πρώτη αγωνιστική, βαριά πόδια από την προετοιμασία, απουσίες, καλή εμφάνιση ορισμένων παικτών κλπ κλπ) γιατί ήττα από ΑΥΤΟΝ τον Ηρακλή δεν χωνεύεται. Μπορεί να σταθεί κανείς στο οτι ο Ολυμπιακός σε κάποια διαστήματα του αγώνα έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, με τη μπάλα κάτω, με πρέσινγκ, με ευκαιρίες. Να πεί κανείς οτι μόλις "δέσει" η ομάδα θα παίζει ωραία μπάλα. Να πεί οτι χάσαμε ευκαιρίες και οι άλλοι με τέσσερις φάσεις έβαλαν δύο γκολ. Αλλά, που να πάρει και να σηκώσει, για ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΗΝΑ η ομάδα προετοιμαζόταν ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. Με τις Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις να μας αφήνουν χρόνους από τις 05/08, ένας και μοναδικός στόχος υπήρχε όλο αυτό το διάστημα : Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο Καυταντζόγλειο. Και δεν μιλάμε τώρα για γκέλα, μιλάμε για ήττα με το "Η" κεφαλαίο. Πόσο μάλλον όταν δεν καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε το στραβοπάτημα του βάζελου και όχι μόνο αυτό, αλλά βρεθήκαμε και από κάτω.

Υ.Γ. 2 : Ο Ολυμπιακός από το 70' και μετά δεν υπήρχε στο γήπεδο. Όταν ο Ουζουνίδης άλλαξε το σύστημα του σε 4-4-2 και οι μέσοι μας έπρεπε να πρεσάρουν, δεν υπήρχε άνθρωπος να το κάνει. Ο Ντουντού δεν πρεσάρει εδώ και 2 χρόνια που είναι στην ομάδα, οπότε αποκλείεται να πρέσαρε τώρα. Ο Ιμπαγάθα δεν φημίζεται για τα αμυντικά του προσόντα, ενώ ο Φουστέρ δεν φημίζεται... τέλος πάντων δεν ξέρω για τι ακριβώς. Το αποτέλεσμα είναι οτι από το 70' και μετά παρουσιάσαμε μια μεσαία γραμμή Ελβετικό τυρί και μια άμυνα σουρωτήρι που έμπαζαν από παντού.

Υ.Γ. 3 : Χώρια από τις ευθύνες σε επίπεδο παικτών, ευθύνη έχει και ο Βαλβέρδε. Ο Βάσκος επέμεινε να διατηρεί στην 11άδα τον Φουστέρ που φάνηκε ελάχιστα στο ματς και δε βοήθησε πουθενά, ενώ φάνηκε μόνο σε μια πάσα που έδωσε στον Μήτρογλου στο πρώτο ημίχρονο. Με την αποχώρηση του Ουρτάδο από τον αγωνιστικό χώρο και την ταυτόχρονη παρουσία Ντουντού, Ιμπαγάθα και Φουστέρ δεν έμεινε κανείς να μαρκάρει με αποτέλεσμα η μεσαία γραμμή να θυμίζει ανασταλτικά τα περυσινά χάλια. Και στο τέλος είπε και το "χρειαζόμαστε έναν τέτοιο παίκτη" (για τον Φουστέρ) και μας ξέρανε.

Υ.Γ. 4 : Ναι, η ομάδα θα βελτιωθεί στη συνέχεια. Το θέμα είναι πόσο μακριά "στη συνέχεια" θα είναι. Το πρόγραμμα μας τις προσεχείς αγωνιστικές είναι βατό και δε δικαιολογείται καμμία γκέλα. Δεν έγινε ξαφνικά Primera Division η Σουφρολίγκα για να φοβόμαστε τον κάθε φίτσουλα και τον κάθε αναξιοπαθούντα.

Υ.Γ. 5 : Τώρα θα πάρει μια μικρή γεύση ο Μαρινάκης για το τι συμβαίνει στον Ολυμπιακό όταν στραβώνει κάτι. Καλύτερα ίσως τώρα που είναι νωρίς. Ωραίοι οι ύμνοι και τα ευχολόγια και τα "μπράβο Βαγγέλη", να δεί λίγο και τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού.

Υ.Γ. 6 : Χρειαζόμαστε κι άλλον αμυντικό χαφ. Και τερματοφύλακα. Όλο λέμε "είμαστε πλήρεις" και όλο τρύπες ανακαλύπτουμε στο ρόστερ.

Υ.Γ. 7 : Μάζεψαν γέρους, γριές, οικογένειες, από πόλεις, χωριά, κάμπους και λαγκάδια για να γεμίσουν το γήπεδο. Εκεί στη Θεσσαλονίκη να κρατήσουν αυτή την εικόνα στο μυαλό τους : Όσα εισιτήρια έκοψαν με τον Ολυμπιακό δεν θα κόψουν σε όλα τα υπόλοιπα εντός έδρας παιχνίδια τους.

Υ.Γ. 8 : Αυτοί που σχεδιάζουν τις φανέλες μας κάθε χρόνο, από ποιόν χασισέμπορα ψωνίζουν; Τέτοιες εμφανίσεις δε τις σχεδιάζεις νηφάλιος με την καμμία λέμε. Ρε μια ερυθρόλευκη όπως τη μάθαμε τόσα χρόνια ρε θέλουμε, αφήστε τους νεωτερισμούς.

Υ.Γ. 9 : Ο κολοσσός Μπουμσόνγκ άρχισε από την πρώτη του κιόλας εμφάνιση να βγάζει τα λεφτά του. Μεγάλε Ολυμπιακέ Γιάννη "Τζίγκερ" Βαρδινογιάννη σε ευχαριστούμε. Βέβαια για να δυσκολέψουμε το βαθμό κατάκτησης του τίτλου πήραμε κι εμείς τον τιτάνα Μοδέστο.

Υ.Γ. 10 : Νικολάκης Νιόπλιας Θεός. Τον ρωτάνε στην συνέντευξη τύπου τη γνώμη του για τον Λουϊς Γκαρσία και λέει "ξέρω οτι παίζει στα άκρα και οτι μπορεί να παίξει και σαν δεύτερος επιθετικός". Θυμίζει την αξέχαστη δήλωση του Γιάννη Ιωαννίδη όταν στα μέσα της δεκαετίας του '90 τον ρώτησαν την γνώμη του για τον φερόμενο ως στόχο της ομάδας, Ντοκ Ρίβερς (μεγάλη καριέρα στο ΝΒΑ αλλά σε προχωρημένη ηλικία και με προβλήματα τραυματισμών) και ο "ξανθός" είπε το αμίμητο : "Ο Ντοκ είναι πολύ καλό παιδί, οικογενειάρχης, καλός χαρακτήρας". Τέζα όλοι.

Υ.Γ. 11 : Τέζα βέβαια και με τις δηλώσεις Μώραλη που είπε για τη διαιτησία. Ότι λάθη κι αν έκανε ο διαιτητής, είναι τόσο τραγική η εμφάνιση του τελευταίου 20λέπτου, τόσο ανύπαρκτος ο Ολυμπιακός που δε γίνεται να επικαλείται κανείς τη διαιτησία. Και στο κάτω κάτω 1η αγωνιστική είναι. Έξαλλοι είναι και στην ΠΑΕ λέει με τη διαιτησία του Σταθόπουλου. Εγώ πάντως θα συνιστούσα να μιλήσουν ωραία ωραία ο Μαρινάκης με τον Ερνέστο που τα βρίσκουν και να ξεκαθαρίσουν ήρεμα και απλά πως μπορεί να αποφευχθεί αυτό το τσίρκο του τελευταίου 20λέπτου. Γιατί αυτό δεν ήταν αποτέλεσμα κακής διαιτησίας, αλλά ομαδικής... άντε μη λερώσω το στόμα μου ακόμα δεν ξεκίνησε το πρωτάθλημα...

Υ.Γ. 12 : Ναι, ξέρω... Είναι νωρίς ακόμα για συμπεράσματα, έχουμε άλλες 29 αγωνιστικές, χάθηκε ένα ματς μόνο κλπ κλπ. Το περυσινό πρέπει να γίνει μάθημα σε όλους μας και να βλέπουμε το σήμερα και όχι το... μεθαύριο. Μεθαύριο μπορεί ο Ολυμπιακός να ρίχνει τεσσαροπεντάρες σε όποιον βρίσκει, αλλά μπορεί και να μη δύναται να σταυρώσει νίκη. Η φετινή χρονιά είναι κρίσιμη από πολλές απόψεις και σίγουρα δε βοηθάει ιδιαίτερα να δίνεις ελπίδες στους πεθαμένους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου