10 Ιαν 2011

Κέρκυρα-Ολυμπιακός 0-2



Άνετη νίκη για τον Θρύλο στην Κέρκυρα με 0-2, μια νίκη που συνοδεύτηκε και από καλή εμφάνιση. Ο νωθρός Ολυμπιακός του πρώτου ημιώρου έδωσε τη θέση του σε έναν πολύ καλό Ολυμπιακό που έφτιαξε φάσεις, έπαιξε επιθετικά, πέτυχε δυό γκολ και θα μπορούσε άνετα να πετύχει μεγαλύτερη σε έκταση νίκη. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Μάρκο Πάντελιτς και ηγετική παρουσία από τον Αριέλ Ιμπαγάσα στη μεσαία γραμμή. Με τη νίκη αυτή ο Θρύλος μετράει 5 σερί νίκες, έφτασε τις 14 νίκες συνολικά και εξακολουθεί να διατηρεί το +5 από τον αιώνιο δεύτερο, αφήνοντας τον για δεύτερη φορά με το τυρογαριδάκι στο χέρι μέσα σε ένα τριήμερο, πάνω που άρχισαν να φουντώνουν τα όνειρα για "αντεπίθεση", "ολική επαναφορά" και διάφορες τέτοιες "αντικειμενικές" ονειρώξεις. 



Υστερόγραφα

Υ.Γ. 1 : Ποιά είναι η διαφορά του περυσινού Ολυμπιακού με τον φετινό Παναθηναϊκό; Ο Ολυμπιακός πέρυσι είχε το μαύρο του το χάλι και ασελγούσαν όλοι επάνω του από τον Φεβρουάριο και μετά, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά, ο Παναθηναϊκός φέτος έχει το μαύρο του το χάλι αλλά πάντα, ως δια μαγείας, εμφανίζεται όχι απλά ένα μπαστούνι για να τον βοηθήσει να βρεί το δρόμο, αλλά και ένας σκύλος σετάκι. Εχθές πάλι το ρόλο του σκύλου πήρε ο διαιτητής Σταθόπουλος και το ρόλο του μπαστουνιού ο Τζόρβας, που "έβγαλε" στις καθυστερήσεις του αγώνα το σουτ του Φρανθίσκο Χαβίτο (ο οποίος λίγο έλειψε να μας κάνει "δώρο" εν'όψει της επικείμενης μεταγραφής του).

Υ.Γ. 2 : Για να είμαι ειλικρινής πάντως, δε μπορώ να πω οτι στεναχωρήθηκα που έχασε ο Άρης όπως έχασε. Ο Άρης από εκείνο το αλησμόνητο καλοκαίρι των "Σεΐχηδων" και μετά, είναι ένας σύλλογος που δεν είναι απλά φιλικά προσκείμενος στον Παναθηναϊκό, αλλά... αυτοκόλλητος. Και με τις τελευταίες εξελίξεις στα διοικητικά όπως σωστά επεσήμανε ο Anasto (όχι ο Αναστόπουλος, ο κανονικός - γειά σου Χρηστάρα) ίσως είναι και ο μόνος σύμμαχος που του'χει μείνει.

Υ.Γ. 3 : Υπενθυμίζω για τους νεότερους "το καλοκαίρι των Σεΐχηδων" : Την αγωνιστική περίοδο 2002-2003 ο Άρης έκανε μια καλή χρονιά και έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος όπου και έχασε με 1-0 από τον ΠΑΟΚ, αλλά κατάφερε την τελευταία αγωνιστική να εξασφαλίσει την έξοδο στο Κύπελλο UEFA της επόμενης χρονιάς μετά την νίκη με 2-1 επί του Ηρακλή έπειτα από γκολ που σημείωσε ο Γιάννης Μαλλούς στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Το καλοκαίρι λοιπόν του 2003, τα διοικητικά προβλήματα του Άρη επανήλθαν στο προσκήνιο, λύση δεν φαινόταν στον ορίζοντα ώσπου ξαφνικά εμφανίστηκε ένας τύπος ονόματι Καλίντ Αλ Κασίμι που δήλωνε... Σεΐχης του Άμπου Ντάμπι και φερόταν να ενδιαφέρεται να κάνει μεγάλο και τρανό τον Άρη. Ο κόσμος του Άρη μέσα σε παραλήρημα ενθουσιασμού ουσιαστικά ωθεί τους Κώστα Τσαρούχα και Σταμάτη Καραμπέρη που είχαν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών να μεταβιβάσουν το μερίδιο τους στον Αλ Κασίμι και τον βοηθό του, Μπεν Αλία.

Υ.Γ. 4 : Μια απ'τις πρώτες ενέργειες των νέων ιδιοκτητών και των συνεργατών τους, ήταν η διευθέτηση των συμβολαίων ποδοσφαιριστών που έληγαν. Το θέμα διευθετήθηκε άμεσα και δύο εκ των στυλοβατών του Άρη της σεζόν 2002-2003, οι Ζοέλ Επαλέ και Νασίφ Μορίς, έμειναν ελεύθεροι και εν μία νυκτί υπέγραψαν στον Παναθηναϊκό. Δεν άργησε η ημέρα που έσκασε η φούσκα του Σεΐχη του Άμπου Ντάμπι, ο οποίος εξαφανίστηκε από προσώπου γης εν μέσω προετοιμασίας, με την ομάδα να βρίσκεται στην Αυστρία και να μη μπορεί να φύγει, αφού το ξενοδοχείο που διέμεναν κράτησε τα διαβατήρια των παικτών μέχρι να τακτοποιηθεί ο... λογαριασμός. Ακολούθησε μια άθλια χρονιά για τον Άρη, με την ομάδα να γλυτώνει τον υποβιβασμό "στο τσακ".

Υ.Γ. 5 : Και τώρα η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου : Ποιός είχε εμφανίσει το dynamic duo, Αλ Κασίμι και Αλία στη Θεσσαλονίκη εκείνο το καλοκαίρι; Απάντηση : Ο Γιάννης Κόντης (ναι, ο γνωστός, ο κολλητός του once-upon-a-time-chairman Νικόλα Πατέρα). Ο Κόντης, ο οποίος μετά την εξαφάνιση του Σεΐχη, είχε δηλώσει οτι "θα τους πήγαινε ο ίδιος στα δικαστήρια, γιατί έκαναν ζημιά όχι μόνο στον Άρη, αλλά και σε εκείνον, καθώς είχε δώσει λεφτά από την τσέπη του για να πληρωθούν οι παίκτες". Εν έτει 2011 πάντως, ο Κόντης είναι παρών και μάλιστα σε εξέχουσα θέση στον Άρη. Για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα - κλείνοντας την παρένθεση - πως "ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει". Και στη σχέση Άρη-Κόντη-Παναθηναϊκού, αξίζουν στο 100% ο ένας στον άλλον.

Υ.Γ. 6 : Αρκετά με τους Σεΐχηδες και τους βαζελΆρηδες και πάμε στα δικά μας. Ωραία μπαλίτσα έπαιξε σήμερα η ομάδα, από το 30ό λεπτό και μετά η Κέρκυρα έχασε τα αυγά και τα πασχάλια στο γήπεδο, καθώς ούτε το ανεπανάληπτο ταμπούρι του Μπάντοβιτς στάθηκε ικανό να ανακόψει την πορεία του Θρύλου προς τη νίκη. Η κίνηση-κλειδί ήταν η αλλαγή πλευράς στους Μιραλάς - Ριέρα, αφού ο Κοντοδήμος τα βρήκε μπαστούνια με τον Ισπανό, ο οποίος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του και έγινε μόνιμη πηγή κινδύνων για την Κέρκυρα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Σε συνδυασμό με την εξαιρετική επιθετική παρουσία του Τοροσίδη, η δεξιά πλευρά μας έγινε το δυνατό μας "χαρτί" στον αγώνα και από εκεί δημιουργήσαμε τις περισσότερες μας φάσεις.

Υ.Γ. 7 : Το άλλο σημείο-κλειδί ήταν η αποχώρηση από τον αγώνα λόγω τραυματισμού του Τάσου Βενέτη. Ο 30χρονος αμυντικός ήταν απ'τους παίκτες-κλειδιά στο ταμπούρι του Μπάντοβιτς και ο αντικαταστάτης του, Δημήτρης Ιωάννου, βρήκε το μπελά του πότε με τον Μιραλάς και πότε με τον Πάντελιτς. Σε συνδυασμό με το γεγονός οτι οι Μοδέστο - Ιμπαγάσα είχαν κερδίσει κατά κράτος τις μάχες του κέντρου από τα χαφ της Κέρκυρας, με τον Αργεντινό να περνάει σε πολλές φάσεις από το μάτι της βελόνας τη μπάλα και να δημιουργεί προϋποθέσεις για γκολ.

Υ.Γ. 8 : Το σημαντικό είναι οτι η ομάδα έπαιξε ωραία μπάλα και αυτή τη φορά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Σίγουρα ο Ολυμπιακός της Κέρκυρας ήταν απ'τους καλύτερους φετινούς εκτός έδρας Ολυμπιακούς και αυτό αναμφισβήτητα είναι εκτός από καλός οιωνός για τη συνέχεια και ένα ηχηρότατο μήνυμα προς τους υπόλοιπους : Ένα μήνυμα που λέει να μην έχουν και πολλές ελπίδες οτι μπορούν να διεκδικήσουν τίποτε φέτος, γιατί ο τίτλος έχει μπεί στον συρμό που λέει "προς Πειραιά".

Υ.Γ. 9 : Ο Ντένις Επστάϊν δεν ήταν κακός, είχε καλή παρουσία και δημιούργησε προβλήματα στον Τοροσίδη. Δεν πείθει μεν οτι μπορεί να σταθεί στον Ολυμπιακό, έστω σαν ρεζέρβα του Ριέρα, αλλά δεν ήταν κακός. Μόνο που θα τον περάσουν πριονοκορδέλα οι αλλόθρησκες και αντικειμενικές εφημερίδες αύριο, με συνεχείς σπόντες για το λάθος του στη φάση του 0-2, θα θυμηθούν το ερυθρόλευκο παρελθόν του Στολτίδη και του Μπάντοβιτς και γενικά θα επιστρατεύσουν όλες τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν όταν έγραφε τα παραμύθια του.

Υ.Γ. 10 : Συμφωνήθηκε το πριμ κατάκτησης πρωταθλήματος που θα πάρουν οι παίκτες μας σε περίπτωση που κατακτήσουν τον φετινό τίτλο. Ο κάθε παίκτης θα πάρει 60 ευρώ ανά λεπτό συμμετοχής, πράγμα που σημαίνει πως όσοι παίζουν τακτικά θα πάρουν ένα αρκετά μεγάλο πριμ. Για παράδειγμα, οι Νταβίδ Φουστέρ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Αριέλ Ιμπαγάσα, Ούρκο Πάρντο, Κέβιν Μιραλάς φερ'ειπείν, λαμβάνοντας υπόψη τα λεπτά συμμετοχής τους ως τώρα, έχουν ήδη λαμβάνειν ένα ποσό πάνω από 70.000 ευρώ.

Υ.Γ. 11 : Ο Ντουντού απειλεί μέσω twitter : "Είμαι έτοιμος να επιστρέψω στην Αθήνα. Θα είμαι εκεί αύριο. Μου λείψατε όλοι. Θα παίξω το συντομότερο δυνατόν. Τώρα απλά θα δουλεύω και θα ξαναδουλεύω". Δεν κάθεσαι εκεί που είσαι, να κάνεις παρέα και στον Ντιόγο που δεν τον θέλει δανεικό ούτε σουβλατζίδικο στο Ναϊρόμπι;

Υ.Γ. 12 : Συνεχίζω με μερικά άσχετα : Στη Νέα Σμύρνη πάλι αντί να κοιτάξουν το μαύρο χάλι που παρουσιάζει η ομάδα τους συνολικά και να κράξουν τον πατατάκια που τους κατήντησε όπως τους κατήντησε, βρήκαν ποιός έφταιγε για όλα : Η Κουμόρτζα, γι'αυτό και τη στιγμή που ο Λεμονής τον έκανε αλλαγή τον έκραζαν. Δεν πειράζει, χωρίς αυτόν τώρα θα παίζουν μπαλάρα. Κράξιμο έφαγαν και οι Λεμονής, Βεντούρης. Είναι προφανές : Φταίει ο Ολυμπιακός που ο Νιόνιος έχει τα μαύρα του τα χάλια. ΒΕΝΤΟΥΖΑ κύριοι...

Υ.Γ. 13 : (Για να τα λέμε όλα πάντως, οι εμφανίσεις της Κουμόρτζας φέτος είναι κάτι παραπάνω από τραγικές. Άντε να δούμε τι θα τον κάνουμε)...

Υ.Γ. 14 : Το επόμενο φυσικά που κάνει κλικ στον αγώνα του Πανιωνίου ήταν η νέα μεγαλειώδης εμφάνιση του Βασίλι Σκουρτάϊ, κατά το Ελληνικότερον Βασίλη Σκούρτη. Ναι, αυτού που έλεγε ο Σωκράτης πριν κανέναν χρόνο "είμαστε πλήρεις στις θέσεις της επίθεσης, άλλωστε έχουμε και τον Σκούρτη... έχετε δεί τον Σκούρτη;", αυτού που ήθελε επαγγελματικό συμβόλαιο, 300.000 το χρόνο και δεν δεχόταν να πάρει Ελληνική υπηκοότητα, αυτού που αναχώρησε για την Ιταλία και πήγε στη Λάτσιο. Το "όποιος θέλει τα πολλά χάνει και τα λίγα" ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση του και πρόκειται για άλλη μια επιβεβαίωση στον κανόνα "απ'τις ακαδημίες θα βγεί παίκτης ένας στους 100".

Υ.Γ. 15 : Τη Λάρισα ανέλαβε ο δέσποτας Νο 2 (ένας είναι ο Νο 1, ο Άγγελος του Θανάτου Αναστασιάδης), ο Νίκος Κωστένογλου. Τη Λάρισα πάντως φέτος δε τη σώζει όχι δέσποτας, αλλά ούτε αρχιεπίσκοπος. Και με τον Κωστένογλου στον πάγκο υπογράφουν συμβόλαιο με τον άλλο κόσμο από τώρα.

Υ.Γ. 16 : "Έφυγε" ξαφνικά από τη ζωή λόγω μακροχρόνιας ασθένειας ο Άνχελ Πεντράθα, που διετέλεσε προπονητής του Ηρακλή τη σεζόν 2008-2009. Ο Ισπανός ήταν μια πολύ συμπαθής φυσιογνωμία και πάντοτε είναι δυσάρεστο να διαβάζεις οτι ένας νέος άνθρωπος φεύγει από τη ζωή. Ο Πεντράθα ήταν 48 ετών. Ελαφρύ το χώμα...

Υ.Γ. 17 : Η απορία παραμένει... Τον εντοπισμό των στόχων της ομάδας και το project (μιας και είναι της μόδας η λέξη) της "Ελληνοποίησης" του Ολυμπιακού, ποιός τα τρέχει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου