25 Νοε 2010

Ολυμπιακός - Γιαστρέμπσκι 3-2

Μεγάλη νίκη ψυχολογίας

http://www.redempire7.com/index.html?page=news&id=524 

Σπουδαία νίκη περισσότερο για θέμα ψυχολογίας, πέτυχε ο Θρύλος μας για τη δεύτερη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Γιαστρέμπσκι.
Τα γνωστά προβλήματα του ερασιτέχνη είναι κάτι που ξέρουμε όλοι μας. Όπως επίσης ξέρουμε ότι οι ομάδες του ερασιτέχνη μας δεν είναι στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση λόγω της περίεργης προετοιμασίας που έγινε. Ωστόσο, νίκες σαν και τη σημερινή κάνουν απίστευτο καλό στο ηθικό των παικτών αλλά και του κόσμου που βλέπει ότι με λίγη καλή δουλειά από εδώ και μπρος μπορεί ο Θρύλος μας να πανηγυρίσει στο τέλος την κατάκτηση τίτλων στην Ελλάδα.

Σήμερα η ομάδα από τη μία έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο αλλά από την άλλη φάνηκε και η έλλειψη προετοιμασίας. Στο πρώτο σετ δεν μπήκαμε καθόλου καλά, δίνοντας την ευκαιρία στους αντιπάλους μας να ξεφύγουν με 8-1. Σιγά σιγά όμως, οι παίκτες μας άρχισαν να ξυπνάνε και να σοβαρεύονται, πράγμα που μας έφερε το πέρασμα μπροστά στο σκορ. Το προβάδισμα αυτό βέβαια ήταν μικρό αφού οι Πολωνοί δεν έδειχναν να τα παρατάνε. Το σετ πήγε στον πόντο, με τους παίκτες μας να το κατακτούν τελικά με 28-26, αφού φάνηκαν σοβαροί στους κρίσιμους τελευταίους πόντους.

Το δεύτερο σετ κύλησε στους ίδιους ρυθμούς με το πρώτο με την ομάδα μας να πήγαινει πόντο πόντο με την Πολωνική. Τα μικρά προβαδίσματα που παίρναμε δεν τα κρατούσαμε για πολύ με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να πάρουμε διαφορά ασφαλείας. Το σετ έδειχνε ότι θα κριθεί στον πόντο, κάτι το οποίο και έγινε. Στο 22-22, οι πάικτες μας κατάφεραν να εγκλωβίσουν τους Πολωνούς και με ένα σερί 3-0 πόντους να πάρουν το σετ κάνοντας το 2-0.

Κι εκεί που πηγαίναμε πλέον για τη νίκη χωρίς απώλεια σετ, εμφανίστηκε το κακό αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας για να δώσει ενδιαφέρον στο παιχνίδι.Σετ καρμπόν με τα προηγούμενα το τρίτο
με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν από κοντά σε όλη τη διάρκειά του. Ωστόσο, αυτή τη φορά τα πράγματα αντιστράφηκαν στους τελευταίους πόντους. Αν και καταφέραμε να βρεθούμε μπροστά με 23-22, ένα μπλακ άουτ των παικτών μας και ειδικότερα του Τζούριτς έφερε τα πάνω κάτω και αντί να τελειώσει το ματς, πήρε παράταση, με τους Πολωνούς να κάνουν το 2-1.

Στο τέταρτο σετ οι παίκτες μας απλά δεν κατέβηκαν ποτέ. Κάτι η κούραση, κάτι η κακή ψυχολογία που ενώ είχαν τη δυνατότητα στο προηγούμενο σετ δεν τέλειωσαν το ματς, έξανε εύκολη τη δουλειά των Πολωνών. Το 17-25 τα λέει όλα.

Το τελευταίο σετ μπορεί να ξεκίνησε στραβά, το τέλος του όμως ήταν γλυκό. Οι αντίπαλοι πήραν από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ και κατάφεραν να τελειώσουν το πρώτο του μισό προηγούμενοι με 6-8. Κάπου εκεί, όμως, οι παίκτες μας έδειξαν φοβερα ψυχικά αποθέματα και κατάφεραν με μια αντεπίθεση διαρκείας, όχι μόνο να γυρίσουν το σκορ αλλά να τελειώσουν κιόλας το ματς, παίρνοντας το τελευταίο σετ με 15-13.

Τα σετ: 28-26, 25-22, 23-25, 17-25, 15-13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου