16 Νοε 2010

Όλη η αλήθεια για τον Ερασιτέχνη! - A.P.Δ


Θα γράψουμε κάποια πράγματα για το πρόβλημα στον Ερασιτέχνη. Αλήθειες. Διότι γύρω- γύρω το φέρνουν όλοι, αλλά η κατάσταση πλέον έφτασε στο απροχώρητο.
1) Τα χρέη είναι στον ουρανό, πάρα πολλά και κανείς δεν θέλει να τα πληρώσει. Ο Συγγελίδης έχει τεράστια ευθύνη που άφησε να ξεχειλώσει το πρόβλημα, αλλά και ο Θεοδωρακάκης έχει ευθύνη που είχε φτιάξει μια κατάσταση στα τμήματα με υψηλότατα συμβόλαια. Δεν άφησε όμως χρέη ο Θεοδωρακάκης. Αλλά άφησε αβάστακτα συμβόλαια που ήρθε η κρίση και γονάτισε ο σύλλογος.
2) Ο Γλου δεν είναι σε θέση να βοηθήσει. Είναι σε δραματική κατάσταση ο ίδιος. Τον κυνηγάνε και οι Γερμανοί της Puma για εσωτερικά θέματα… Ακόμα και λεφτά να έχει να βάλει, δεν του επιτρέπεται διότι είναι σε στρίμωγμα από τις τράπεζες… Δεν γίνεται να χρωστάς λεφτά σε τράπεζες που σε κρατάνε στη ζωή, και να βλέπουν οι τράπεζες αυτές ότι εσύ πετάς λεφτά σε ομάδες…
3) Ο Μαρινάκης καίγεται πιο πολύ από τους άλλους του διαμετρήματός του, διότι θα φορτωθεί το πρόβλημα στο τέλος, βλέπει τόσο καιρό ότι όλοι εμμέσως του πετάνε το μπαλάκι, διότι αυτός έχει την ΠΑΕ. Θέλει να βοηθήσει, αλλά δεν θέλει να αναλάβει όλο το φορτίο. Λέει σε αυτούς που κινούν τα νήματα στον Ερασιτέχνη να βρουν κι άλλους να βοηθήσουν. Αυτός έχει δώσει ήδη κάποια χρήματα για να μετάσχουν οι ομάδες βόλεϊ του Ολυμπιακού (αντρικό και γυναικείο τμήμα) στο πρωτάθλημα, και θα δώσει κι άλλα, αρκεί να μην είναι μόνος του.
4) Ο Κόκκαλης ως τώρα δεν είχε ασχοληθεί. Ενώ του έστελναν μηνύματα, επιδέξια έκανε ντρίμπλες.
5) Οι Αγγελόπουλοι έχουν δείξει ως και αγένεια τον προηγούμενο καιρό απέναντι στη διοίκηση του Ερασιτέχνη που τους αναζητούσε, δεν έβγαιναν καν στο τηλέφωνο. Τις τελευταίες μέρες όμως μιλάει άνθρωπός τους με το προεδρείο του Ερασιτέχνη. Είναι άνθρωποι που αγαπάνε τον Ολυμπιακό, αλλά έχουν τα δικά τους επιχειρηματικά προβλήματα και αυτοί, μην ξεχνάμε δε ότι έχουν ρίξει πάρα πολλά χρήματα στο μπάσκετ.  
6) Ο Θεοδωρακάκης ενδιαφέρεται και τρέχει, τεράστια η πείρα του, αλλά δεν έχει χρήματα. Εντελώς αδύναμος χωρίς λεφτά. Τι να κάνει.
7) Όλοι κατά βάθος θα ήθελαν να αλλάξει ριζικά ο Ολυμπιακός και να επιστρέψει στον πραγματικό Ερασιτεχνισμό με παιδάκια σχεδόν απλήρωτα! Βλέπουν και τι γίνεται στον Παναθηναϊκό, βλέπουν ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός σοβαρός. Υπάρχει όμως το αγκάθι με τα χρέη που πρέπει να λυθεί άμεσα.
8) Ο διασυρμός θα είναι μεγάλος αν οι αθλητές που έχουν συμβόλαια πάνε στα δικαστήρια τον Ολυμπιακό και κατάσχουν δικαστικώς τα έσοδά του Ερασιτέχνη από το Ρέντη, περιουσιακά στοιχεία κ.λ.π. Ο διασυρμός θα είναι ακόμα πιο μεγάλος αν οι αθλητές σε λίγες μέρες ομαδικώς δεν κατέβουν σε όλα τα τμήματα στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Αυτό είναι θέμα ημερών!
9) Ο Γλου προσπαθεί να βάλουν όλοι οι γνωστοί πλούσιοι παράγοντες από κάποια χρήματα και να πιέσει έπειτα τους αθλητές να τσεκουρώσουν τα συμβόλαιά τους, αφού όμως θα έχουν πληρωθεί τα χρωστούμενα.
10) Από τα μέλη έχουν μαζευτεί ψίχουλα.
11) Η κρίση είναι τρομερή και κανείς δεν μπορεί να βάλει το μαχαίρι στο λαιμό σε κανέναν  Κόκκαλη και σε κανέναν Μαρινάκη και στους Αγγελόπουλους. Με τον Συγγελίδη υπάρχει κάτι διαφορετικό, αυτός έχει ευθύνη διότι επί των ημερών του δημιουργήθηκαν τα χρέη. Όμως έχει να λέει «κύριοι με ωθήσατε σε παραίτηση. Βρείτε τώρα εσείς λύση».
12) Οι μέρες αυτής της εβδομάδας είναι οι πιο κρίσιμες. Ή θα βοηθήσουν όλοι οι μεγάλοι από «λίγο» (το λίγο σημαίνει καμιά 800αριά χιλιάδες ευρώ!), ή ο Ολυμπιακός θα ζήσει καταστάσεις που δεν έχει ξαναζήσει στην ιστορία του.
13) Μακροπρόθεσμα, ακόμα και να δοθεί λύση τώρα, ξεχάστε τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό που ξέρατε…
14) Υπάρχει κι ένα πλάνο για το μέλλον, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός να κινείται όπως οι Ακαδημίες του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού με τις Σχολές! Δηλαδή να αποκτήσει έσοδα ο Ερασιτέχνης με σχολές του Ολυμπιακού σε όλη την Ελλάδα που θα πηγαίνουν παιδιά να παίζουν βόλεϊ ή να παίζουν πόλο ή να κάνουν στίβο και θα πληρώνουν κάποια δίδακτρα, και αυτά τα παιδιά να προωθούνται στις ομάδες του Ολυμπιακού, μαζί με κάποιους ξένους αθλητές που θα πληρώνονται από τους όποιους χορηγούς.  
15) Για να διατηρηθεί ο κραταιός Ολυμπιακός που πρωταγωνιστούν τα τμήματά του στην Ευρώπη, πρέπει να βρεθούν 2-3 τρελοί που θα βάζουν χοντρά το χέρι στην τσέπη κάθε χρόνο και ο ένας θα στηρίζει το βόλεϊ, ο άλλος το πόλο κ.λ.π.. Ουδείς όμως ως τώρα έχει δείξει τέτοια διάθεση και πιστέψτε με έχουν βολιδοσκοπηθεί όλοι! Εδώ δεν μπορούν να βρουν τα χρήματα για τα χρέη.
16) Επειδή όμως ο Ολυμπιακός είναι εφτάψυχος, είμαι αισιόδοξος ότι έστω την τελευταία ώρα κάτι θα γίνει για να αποφευχθεί ο διασυρμός. Έστω και αν όλοι οι εμπλεκόμενοι θέλουν να αποφύγουν να πιουν το πικρό ποτήρι (δηλαδή να βάλουν το χέρι στην τσέπη). Και δεν τους αδικούμε. Λογικό είναι σήμερα με αυτήν την κρίση κανείς να μην θέλει να ρίχνει λεφτά για τμήματα που δεν φέρουν ευθύνη.  


http://www.katimagiko.gr/editorial/5013/ole-e-aletheia-gia-ton-erasitehne

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου