23 Νοε 2010

Ολυμπιακός-MΠΑΟΚ 3-0





Ανώδυνα ξεπέρασε το εμπόδιο του ΠΑΟΚ ο Θρύλος στο Καραϊσκάκη, επικρατώντας με 3-0 με μεγάλο πρωταγωνιστή και πάλι τον Κέβιν Μιραλάς, παρά την περί του αντιθέτου πεποίθηση από πλευράς Θεσσαλονικέων (που είχαν περίπου σίγουρο το διπλό και έρχονταν και για μεγάλο σκορ κατά τα άλλα). Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε με σύνθεση ανάγκης λόγω των πολλών απουσιών δυσκολεύτηκαν στο πρώτο μέρος απέναντι στον ΠΑΟΚ που αγωνιζόταν σαν ομάδα, κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 37' αλλά στο δεύτερο ημίχρονο που ο ΠΑΟΚ θυμήθηκε τις αυθεντικές καταβολές του παιχνιδιού του (άτιμοι χαμουτζήδες εσείς φταίτε για όλα) τα πράγματα έγιναν πιο απλά και υπεραπλουστεύτηκαν μετά την βλακώδη αποβολή που επεδίωξε ο Βλάνταν Ίβιτς. Δύο γκολ έβαλε ο εξαιρετικός Μιραλάς και ένα ο Ντένις Ρόμενταλ που πραγματοποίησε εξίσου καλή εμφάνιση, ενώ πολύ καλοί ήταν και οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Ούρκο Πάρντο. Με τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός πέρασε ξανά μόνος πρώτος στη βαθμολογία, αφήνοντας στους "ειδικούς"... αμανάτι τα πρωτοσέλιδα "και τώρα πιάστε μας".




Υστερόγραφα
Υ.Γ. 1 : Είχα σκοπό - και έχοντας στο μυαλό μου την εικόνα του 1ου ημιχρόνου - να γράψω οτι έτσι γουστάρω να κερδίζει ο Ολυμπιακός : Να παίζει δυνατά ο αντίπαλος, να δίνει ότι έχει και δεν έχει, αλλά να παίζει αντρίκεια, όχι πούστικα. Ο ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου μου άρεσε : Προσπάθησε να παίξει μπάλα, να κάνει αυτό που μπορεί, να προσπαθήσει να κερδίσει τον αγώνα παίζοντας αντρίκεια - και αυτό το γούσταρα. Το μετάνιωσα μετά τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου : Με το που μπήκαν μέσα άρχισαν πάλι να μιλάνε στο διαιτητή, να τραβάνε τα μαλλιά τους, να πέφτουν κάτω, να ζητάνε πέναλτι, να διαμαρτύρονται, να κάνουν ψευτοτσαμπουκάδες, να ψάχνονται για κάρτες... και μετά να διαμαρτύρονται για τις κάρτες που έφαγαν. Δεν υπάρχει γιατρειά για τον ΠΑΟΚ : Μια ζωή θα παραμείνει μίζερος, κομπλεξικός, να κλαίει για το Αθηνοκεντρικό κατεστημένο των χαμουτζήδων που δεν αφήνει τη ΜΠΑΟΓΚάρα να σηκώσει κεφάλι. Τους αξίζει να παραμείνουν εσαεί κομπάρσοι του Ελληνικού πρωταθλήματος.
Υ.Γ. 2 : Ο Χάβος άφησε τους νεωτερισμούς του Δερμιτζάκη κατά μέρος και επανέφερε το 4-2-3-1 / 4-3-3 του Σάντος, κάτι που έχει μάθει να παίζει στον αυτόματο ο ΠΑΟΚ. Το πρόβλημα με τους "προπονητές συντήρησης" είναι οτι συνήθως δεν έχουν λύσεις όταν κάτι μέσα στο παιχνίδι στραβώσει. Όσο ο ΠΑΟΚ έπαιζε αυτό που μπορούσε, δεν υπήρχε πρόβλημα. Όταν ο Ίβιτς αποφάσισε να κάνει τον καμικάζι και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες, εκεί ο προπονητής του ΠΑΟΚ παρέδωσε το πνεύμα, καθώς φάνηκε για αρκετή ώρα να ακροβατεί μεταξύ του αν πρέπει να συνεχίσει συντηρητικά το ματς με κατοχή μπάλας ή να ανοίξει την ομάδα. Όταν αποφάσισε να ανεβάσει την ομάδα πιο ψηλά, έφαγε άλλα 2 γκολ και λίγο έλειψε να φάει άλλα τόσα.
Υ.Γ. 3 : Αρκετά ασχολήθηκα με τον ΠΑΟΚ. Το μόνο που έχει ενδιαφέρον πλέον απ'αυτούς είναι τα αυριανά πρωτοσέλιδα τους (με δηλώσεις για "εκδίκηση" στον 2ο γύρο από Πάμπλο Γκαρσία). Από τη δική μας πλευρά, ο Βαλβέρδε πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό με την τοποθέτηση του Ουρτάδο σε ρόλο στόπερ. Αιφνιδίασε όχι μόνο τον κόσμο, αλλά και τους ίδιους του τους παίκτες. Ο Βαλβέρδε είχε στο μυαλό του οτι ο ΠΑΟΚ είναι επικίνδυνος στις στημένες φάσεις, αλλά με την τοποθέτηση του Ουρτάδο σαν στόπερ και του Μοδέστο σαν δεξιού μπακ, έβαλε δύο "βαρείς" παίκτες απέναντι σε κοντούς και γρήγορους ποδοσφαιριστές. Ο Μοδέστο τα πήγε αρκετά καλά και εξαφάνισε τον Βιεϊρίνια που ήταν και το μεγαλύτερο πρόβλημα από πλευράς ΠΑΟΚ, ο Ουρτάδο ζορίστηκε στις αρχές. Αυτός που ζορίστηκε περισσότερο όμως ήταν ο Ντουντού, που με τον Γιαννάκη Παπαδόπουλο δίπλα του συνέθεσαν ένα πολύ soft δίδυμο κεντρικών χαφ, με αποτέλεσμα οι ΓκαρσιοΒίτολοι να κυκλοφορούν τη μπάλα από δεξιά προς αριστερά και τούμπαλιν και τον ΠΑΟΚ να διατηρεί κατοχή μπάλας, γεμίζοντας με άγχος τον Ολυμπιακό.
Υ.Γ. 4 : Μιας και τον ανέφερα... Ο Πάμπλο Γκαρσία δεν είναι τσαμπουκάς, δεν είναι "μοβόρος", δεν είναι εριστικός. Είναι απλά γραφικός.
Υ.Γ. 5 : Ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσει ο Βαλβέρδε είναι το ντεφορμάρισμα του Φουστέρ. Με το να συνεχίζει να τον χρησιμοποιεί ακόμη και όταν ο Ισπανός δεν βλέπεται, εκθέτει και τον παίκτη αλλά και τον εαυτό του. Και με δηλώσεις όπως "απόψε, δεν πρέπει να αμφισβητήσουμε τη δουλειά που έκανε ο Φουστέρ σε άμυνα και επίθεση" το μόνο που καταφέρνει είναι να κάνει τον άμοιρο Φουστέρ πιο αντιπαθή σε μερίδα του κόσμου. Ο Φουστέρ όντως είναι χρήσιμος παίκτης, όντως μπορεί να δώσει βοήθειες, όντως μπορεί να προσφέρει. Αλλά άμα δεν βλέπεται, άμα δε του βγαίνει τίποτα στον αγώνα, κρίμα είναι να ταλαιπωρείται και να ακούει και τα σχολιανά του απ'τον κόσμο (που επίσης ταλαιπωρείται).
Υ.Γ. 6 : Η κίνηση του Βαλβέρδε να αποσύρει τον Γιαννάκη Παπαδόπουλο και να ρίξει τον Ποτουρίδη στο ματς τον δικαίωσε, καθώς ο Ουρτάδο μπορεί να μη φάνηκε ο ίδιος, αλλά απελευθέρωσε τον Ντουντού, ενώ ο Ποτουρίδης με περίσσιο θράσος τα πήγε πολύ καλά σε έναν αγώνα που οι κλωτσιές σφύριζαν στον αέρα. Και το ηθικό δίδαγμα φυσικά είναι πως όταν ανακατεύεις τον κόσμο όλο και επιστρατεύεις μέχρι και τον νεαρότερο παίκτη σου σε ντέρμπι, τότε αυτός που το μικρό του είναι "Γιώργος" και το επώνυμο του "Γκαλίτσιος" πρέπει να έχει αρχίσει να πακετάρει τα πράγματα του. Όπως επίσης και ο Μήτρογλου.
Υ.Γ. 7 : Κοιτάξτε πως πετάγεται ο Βασίλης Τοροσίδης από τον πάγκο, τη στιγμή που κάνει το φάουλ ο Ίβιτς στον Ουρτάδο. That's the spirit! Έτσι γουστάρουμε να βλέπουμε τους παίκτες της ομάδας. Και κοιτάξτε και σε μια φάση στο τέλος του αγώνα όπου ο Γκαλίτσιος αφήνει ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ τη μπάλα και δεν κυνηγάει τη φάση.
Υ.Γ. 8 : Ο Ολυμπιακός είναι άλλη ομάδα χωρίς και άλλη ομάδα με τον Ιμπαγάσα. Το Αργεντινό στρουμφάκι χωρίς υπερβολή δημιουργεί τις μισές απ'τις τελικές προσπάθειες σε κάθε ματς.
Υ.Γ. 9 : Σαλπιγγίδης... "Πότε θα κερδίσουμε πέναλτι"; ΠΟΤΕ μωρή βαζελομπουγάτσα. Να περιμένεις τον αγώνα με το βάζελο να ζητήσεις πέναλτι.
Υ.Γ. 10 : Θα ήταν σφάλμα να μην αναφερθώ στην εκπληκτική coreo που στήθηκε στο Καραϊσκάκη. Όταν υπάρχει θέληση και μεράκι, το αποτέλεσμα είναι απλά αποστομωτικό... Μπράβο σε όλους όσους συμμετείχαν.
Υ.Γ. 11 : Τι έγινε ρε παιδιά το... μαγικό ραβδί του Χιμένεθ και η μεταμόρφωση της ΑΕΚ; Χτύπησε το ρολόϊ 12 τα μεσάνυχτα και μεταμορφώθηκε πάλι σε κολοκύθα το ΑΕΚάκι; Η απάντηση σε μια εβδομάδα...
Υ.Γ. 12 : Η κίνηση του Κατσαμπή στο γκολ του Γκαρσία (στο 1-2), ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. Δείτε τη όσες φορές θέλετε : Ο Τάσαρος περιμένει, περιμένει, περιμένει, μέχρι να'ρθει ο Ισπανός και να κάνει το σουτ. Long live Katsabis, ο Βόκολος του 2010.
Υ.Γ. 13 : Ο Ριβάλντο λέει έκανε μεταγραφή τον... εαυτό του, αφού υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Μότζι Μιρίμ, της οποίας είναι... πρόεδρος. Το επόμενο βήμα του Βραζιλιάνου ταληροφονιά θα είναι να μην πληρώνει τον εαυτό του, να δώσει συνέντευξη τύπου κατακεραυνώνοντας τη διοίκηση, να κάνει προσφυγή, να ζητήσει μεταγραφή, να την αρνηθεί στον εαυτό του και να πάει στα δικαστήρια.
Υ.Γ. 14 : Θα το έχετε ακούσει, αλλά έχει πλάκα και το αναπαράγω... Γιατί λέει ο Χριστοδουλόπουλος άλλαξε όνομα στη φανέλα και το έκανε "Λάζαρος"; Γιατί όποτε τον έβρισκε ο Γκοβού του πέταγε λουλούδια...
Υ.Γ. 15 : Κλείνω με ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Χρήστο Πανόπουλο, για όσους δεν το έχουν διαβάσει ήδη :  Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη ως γνωστόν είχε ξεκινήσει επαφές με τον μάνατζερ του Ισπανού προπονητή Χοσέ Άνχελ Θιγάντα προκειμένου να αναλάβει τις τύχες της Ξάνθης. Οι δύο πλευρές δεν τα έβρισκαν, ο Πανόπουλος έκανε μια πρόταση την οποία δεν αποδέχθηκε ο Θιγάντα, ο οποίος όμως λίγες ημέρες αργότερα μετάνιωσε και διεμήνυσε οτι δέχεται να αναλάβει. Ο Πανόπουλος που είχε εκνευριστεί με το μάκρος των διαπραγματεύσεων, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και μιας και δεν μπορούσε να βγάλει... ανακοίνωση - που είναι και το δυνατό του κομμάτι, έστειλε e-mail στον μάνατζερ του Ισπανού προπονητή, ένα mail που μόνο ένας Πανόπουλος θα μπορούσε να γράψει. Θαυμάστε : "When the glass (or the bridge in your case) is broken it can never be stick back together (as we say in Greece). Therefore we would suggest that you take your toys and go play at another beach (as we say again in my country)". Και πάλι καλά που το άφησε εκεί το θέμα, γιατί θα μπορούσε να το χοντρύνει λέγοντας κανένα "You left us at the colds of the bathroom. If i see you, i'll break you in the wood". Α ρε αθάνατη Ελλαδάρα...
Υ.Γ. 16 : Και μην ξεχνιόμαστε... Την Τετάρτη μόνο νίκη απέναντι στους εκκολαπτόμενους νεότσατσους. Να τελειώνουμε και με δαύτο και μετά το Σάββατο με την άλλη δικέφαλη κότα, να μπουν τα πράγματα στη θέση τους και να κοπούν ορισμένες γλωσσίτσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου