14 Νοε 2010

Εργοτέλης-Ολυμπιακός, Part I (0-0)




Σε έναν αγωνιστικό χώρο που θύμιζε τις παλιές ένδοξες ημέρες της Ριζούπολης όταν αγωνιζόταν εκεί ο Απόλλων Αθηνών με Αλέξη, Βελέντζα, Λαχανά και Ιωάννου, ο Ολυμπιακός είχε να αντιμετωπίσει εκτός από τον Εργοτέλη και το ανεξάντλητο οπλοστάσιο εμπνεύσεων του διαιτητή Γιάχου, ο οποίος και πέναλτι δεν έδωσε, και γκολ κανονικό ακύρωσε και στο τέλος διέκοψε και έναν αγώνα που δεν έπρεπε καν να έχει αρχίσει λόγω των κακών συνθηκών που επικρατούσαν. Tο ημίχρονο που υπολείπεται δεν θα διεξαχθεί αύριο όπως προβλεπόταν λόγω των δημοτικών εκλογών, με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής την 24η Νοεμβρίου. Βροντερό παρών από τον κόσμο που αψήφησε τη βροχή και βρέθηκε στο πλευρό της ομάδας, αλλά έπεσε πάνω στην... περιπτωσάρα και στις κακές καιρικές συνθήκες. Ευχάριστα μαντάτα από το ΟΑΚΑ, με την Λάρισα να αποσπά ισοπαλία 1-1 από τον θίασο του Έλληνα Μουρίνιο, Νίκου Νιόπλια, ενώ ο ΠΑΟΚ αναστήθηκε απ'τους νεκρούς και κέρδισε την ΑΕΚ με 2-1 στην Τούμπα.

http://www.pesetero.net/pesetero72_jml/index.php?option=com_content&view=article&id=585%3Aosfpergo1011&catid=37%3Amatchescategory&Itemid=63


Υστερόγραφα
Υ.Γ. 1 : Μισό ματσάκι παίξαμε εμείς, μας αποζημίωσε όμως ο Μάκης ο Χάβος και το τρελό αγόρι με το πλατινέ μαλλί, ο Παπακώστας. Ήττα η ΑΕΚ, γκέλα ο βάζελος και εκεί που άρχισαν να ξεθαρρεύουν και να μιλάνε για τίτλους και ιστορίες, έφαγαν τη σφαλιάρα, κοκκίνισε ο σβέρκος και μαζεύτηκαν οι γλωσσίτσες. Και όχι τίποτε άλλο, θα τους μείνουν αμανάτι τα πρωτοσέλιδα.

Υ.Γ. 2 : Μερικά πράγματα όμως, και να μη θέλει να πάει ο νους σου στο πονηρό, δε γίνεται διάολε να μην πάει... Κάνει γκέλα ο θίασος του Νιόπλια στο ΟΑΚΑ, ενώ την ίδια ώρα ο "καλύτερος Έλληνας διαιτητής" ( έτσι δεν τον χαρακτήρισε η ΠΑΕ αλογοτροφή την περασμένη εβδομάδα; ) κατάφερε το μεγαλύτερο επίτευγμα που θα μπορούσε να επιτύχει : Να στείλει τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ "με το μαχαίρι στα δόντια" ενόψει των αγώνων με τον Ολυμπιακό. Όχι οτι θα κατέβαιναν διαφορετικά δηλαδή, αλλά τώρα έχουν και κίνητρο : Ο μεν ΠΑΟΚ για να ανέβει ψηλότερα στη βαθμολογία, η δε ΑΕΚ για να μην αρχίσει να σκέφτεται τα playoffs από τώρα. Και μέσα σε όλα, θα προσπαθούν τις ημέρες που έρχονται να μας βγάλουν και... ευνοημένους.

Υ.Γ. 3 : Δε μου αρέσει να χρησιμοποιώ ως άλλοθι τη διαιτησία, όταν το κάνω όμως το κάνω επειδή ο εκάστοτε άρχων του αγώνα έχει κάνει όχι απλά παπάδες, αλλά αρχιεπίσκοπους στο γήπεδο. Και ο Γιάχος έδωσε ρέστα στο 45λεπτο. Λες άντε, η φάση στο 3ο λεπτό με το τράβηγμα μέσα στην περιοχή επί του Αβραάμ Παπαδόπουλου, είναι "κάτι που συμβαίνει"."ανθρώπινο λάθος", "τον κρέμασε ο επόπτης" Λες άντε, με βαριά καρδιά, το γκολ του Τοροσίδη, λες πάει στο διάολο, και άλλα τέτοια δακρύβρεχτα που προσδίδουν έναν δραματικό τόνο και προβάλλουν τον άνθρωπο Γιάχο, όχι τον διαιτητή. Το να συνεχίζει τον αγώνα χωρίς πρόβλημα με τη βροχή να συνεχίζει να πέφτει, λες "το καταπίνω κι αυτό". Αλλά το να μην κάνει καν παρατήρηση στον Σαρρή που λίγο έλειψε στο 37' να κόψει το πόδι του Πάντελιτς αν ο Σέρβος δεν έκανε το κατσίκι και δεν πήδαγε την κατάλληλη στιγμή πάνω από μπάλα και πόδια (με τον περιγραφέα της Nova να δίνει ρέστα και να λέει συλλαβιστά "ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ προβολή, για τη μπάλα πήγε και τη μπάλα πήρε" ) ήταν πολύ ύποπτο. Αλλά αυτό στο τέλος του ημιχρόνου, να εκτελείται φάουλ και να πηγαίνει να σφυρίζει λήξη του ημιχρόνου, είναι τουλάχιστον προκλητικό. Ο άνθρωπος έδωσε ρεσιτάλ και έχω την αίσθηση οτι το σημερινό μονόπρακτο δεν ήταν τίποτα στο sequel που θα παιχθεί εντός 15 ημερών.

Υ.Γ. 4 : Κάποιοι ίσως σκεφτούν οτι μας συμφέρει να παίξουμε ενδεχομένως χωρίς ελλείψεις σε "στεγνό" γήπεδο. Δεν συμφωνώ, από την άποψη οτι ο αγώνας βάσει κανονισμών θα πάει την πρώτη διαθέσιμη Τετάρτη και επειδή την ερχόμενη Τετάρτη έχει Champions League, πάμε για τις 24/11... Ανάμεσα ακριβώς δηλαδή στα ματς με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, προστίθεται ένα μεσοβδόμαδο ταξίδι στην Κρήτη και μια 45λεπτη ταλαιπωρία.

Υ.Γ. 5 : Στα καθαρά αγωνιστικά μια παρατήρηση μόνο, αφού σε τέτοιες συνθήκες οποιαδήποτε κριτική ή ανάλυση είναι μάλλον γραφική : Δεν ξέρω αν ήταν οδηγία, πρωτοβουλία των παικτών ή απλά μπλέξιμο, αλλά από το 20' και μετά παρατηρήθηκε να παίζουμε με... 2 αριστερά χαφ. Ο Μιραλάς ερχόταν συνέχεια στο αριστερό άκρο για να κάνει την αγαπημένη του κίνηση, το μπάσιμο προς τα μέσα και σουτ, ο Ριέρα δεν πήγαινε απ'την άλλη ενώ και ο Φουστέρ παρέμενε στη θέση του, πίσω απ'τον Πάντελιτς.

Υ.Γ. 6 : "Μετά τον ΠΑΟΚ η κίνηση για Μιραλάς"... Και γιατί όχι μετά την ΑΕΚ; Η μάλλον, γιατί να μην περιμένουμε και τη Λάρισα; Η ακόμα καλύτερα, γιατί δεν περιμένουμε μέχρι το τέλος της άλλης σεζόν, να δούμε αν θα'χουμε βγεί και στο Champions League; Άλλωστε και τώρα από εβδομάδα σε εβδομάδα το πάμε... Μετά την Ξάνθη η κίνηση για Μιραλάς, μετά τον Άρη οι συζητήσεις για Μιραλάς, κλείνει μετά τον Παναθηναϊκό ο Μιραλάς... Με το πάσο μας παιδιά, δε βιαζόμαστε.

Υ.Γ. 7 : Πολύ σωστή η κίνηση πάντως από τον Μαρινάκη, ο οποίος πέτυχε με ένα σμπάρο, δυό τρυγόνια : Έδωσε τα χρήματα σε Μιραλάς και Ενροτέ, κέρδισε χρόνο και "βούλωσε" το στόμα του μάνατζερ που μιλούσε συνεχώς για χρωστούμενα. Και τώρα ο μάνατζερ του Βέλγου δείχνει πιο διαλλακτικός.

Υ.Γ. 8 : Τι έγινε ρε παιδιά; Ο Παυλάρας, ο "Παύλο Θεέ πάρε την ΠΑΕ", ο λαρτζ, ο κιμπάρης, ο "δε λογαριάζω τίποτα για το καλό του Παναθηναϊκού", έχει ξεσηκώσει τον κόσμο όλο για τριακόσια "ψωροχιλιάρικα"; Ο Παυλούτσικος ζητάει να του επιστρέψουν ένα ποσό κοντά στις 350.000 ευρώ, καθώς θεωρεί οτι έβαλε παραπάνω χρήματα στην Α.Μ.Κ. του Παναθηναϊκού. Παρά την ενημέρωση από την ΠΑΕ οτι το αίτημα του δεν στέκει νομικά, ο "Θεέ πάρε την ΠΑΕ" εμφανίζεται χολωμένος, ακόμη και διατεθειμένος να φύγει. Δύσκολα τα πράγματα, άμα κάνει μανούρες ο Παυλούκος για τριακόσια χιλιαρικάκια, που άλλοτε θα τα έδινε χαρτζιλίκι στον Μπατίστ για στριφτά. Φύλλα τυρόπιτας εννοώ, μην πάει ο νούς σας στο πονηρό...

Υ.Γ. 9 : Το παιχνίδι με τις δηλώσεις, τις ανακοινώσεις και τον χαρτοπόλεμο έχει χοντρύνει. Οι άλλοι έχουν αρχίσει τις συμμαχίες και συσπειρώνονται με όποιον τρόπο μπορούν. Ο Μαρινάκης κρατάει σκληρή στάση, αν και μερικές φορές είναι υπερβολικός εκεί που δεν πρέπει και σε κάποια άλλα πράγματα δείχνει πιο διστακτικός. Είναι λογικό όμως καθώς είναι άπειρος στο χώρο, αλλά έχει ένα σημαντικό προσόν : Δεν είναι μετριοπαθής και αυτό όσα αρνητικά κι αν έχει, έχει κι άλλα τόσα θετικά. Όπως και να'χει πάντως, η χρονιά φέτος θα είναι μεγάλη και θα δούμε πράγματα και θαύματα. Και οι νίκες στα... δυόμισι παιχνίδια που ακολουθούν μέχρι το τέλος του μήνα είναι παραπάνω από επιτακτικές. ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ.

Υ.Γ. 10 : Όλοι το'χετε δεί. Όλοι το'χετε θαυμάσει. Αλλά βγάζει γέλιο το ρημάδι, οπότε
αποφώνηση με το hit της εβδομάδας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου