13 Μαΐ 2010

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1 : Ντροπή σε όλους...

Νίκη και μόνο νίκη ήθελε ο Ολυμπιακός στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ για να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες του για να κατακτήσει την 1η θέση στα play offs. Οι παίκτες είχαν δώσει όρκο νίκης, ο Μπάντοβιτς είχε δηλώσει οτι είμαστε πανέτοιμοι, ο Ολυμπιακός για 14 λεπτά έδειξε οτι κουτσά-στραβά θα πάρει τη νίκη αλλά στη συνέχεια κατέρρευσε, πρόσθεσε άλλη μια απογοητευτική εμφάνιση στο παλμαρέ του και γνώρισε την ήττα με 0-1 απ'τον ΠΑΟΚ μέσα στο Καραϊσκάκη όχι απλά μένοντας εκτός Champions League, αλλά θέτοντας εν αμφιβόλω ακόμα και την παρουσία του στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι παίκτες του Μπάντοβιτς χωρίς πλάνο και χωρίς πάθος προκάλεσαν πραγματικά τον οίκτο εξοργίζοντας τον κόσμο που ξέσπασε στο τέλος και έβαλλε εναντίον όλων. Το κλίμα είναι πολύ άσχημο και το μόνο σίγουρο είναι πως όσο η διοίκηση σιωπά οι αντιδράσεις θα είναι σίγουρα απρόβλεπτες. Ο ΠΑΟΚ θα συμμετάσχει στο Champions League της επόμενης σεζόν εκμεταλλευόμενος την ισοπαλία του Άρη με την ΑΕΚ (1-1) και ο Ολυμπιακός θα παίξει το γόητρο του στα δύο εναπομείναντα ματς....................................
http://www.pesetero.net/pesetero72_jml/index.php?option=com_content&view=article&id=524:--0-1----&catid=37:matchescategory&Itemid=63


Υστερόγραφα
Υ.Γ. 1 : Φάπες έπεσαν στη φυσούνα μεταξύ των παικτών. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος "την έπεσε" στον Βλάνταν Ίβιτς που πέταξε ένα μπουκάλι στην εξέδρα, ενώ ο Κώστας Μήτρογλου κλώτσησε μια μπάλα στον Γκαρσία που έκανε χειρονομίες, με τους Ντουντού και Μπράβο να μπαίνουν στη... μάχη και τη σύρραξη να γενικεύεται. Μαγκεψάμην και τα ΠΑΟΚια λοιπόν, που άλλες χρονιές θα'χαν μαζέψει κλωτσιές αρκετές για δέκα Πειραιάς - Θεσσαλονίκη. Η ΠΑΕ απαγόρευσε τις δηλώσεις στους παίκτες για να μην οξυνθεί περισσότερο το κλίμα και η επίσημη θέση της είναι : "Η διοίκηση κατανοεί την αγανάκτηση του κόσμου για την εικόνα της ομάδας,όμως καταδικάζει τα επεισόδια και τις ζήμιες. Αυτή η διοίκηση έχει φέρει τον Ολυμπιακό στην κορυφή όλα αυτά τα χρόνια και η ίδια θα τον ξαναφέρει στην κορυφή".

Υ.Γ. 2 : Ρεσιτάλ του μεγάλου Δαλούκα που μέχρι και αίτημα να μην αγωνιστούμε με τα ερυθρόλευκα είχε "για να μην μπερδεύεται". Άφηνε το ξύλο των ΚοντρεροΓκαρσιοΒιτολοΤσιρίλων ατιμώρητο και έβρισκαν και έκαναν τα παιδιά του Ζαγοράκη. Μάθανε οτι γαμιόμαστε, πλάκωσαν και οι γύφτοι. Βρήκε και έκανε κι αυτός. Και στο κάτω κάτω, ποιός Δαλούκας με τέτοια μαύρα χάλια που παρουσιάζεις στον - υποτίθεται - αγώνα της χρονιάς...

Υ.Γ. 3 : Αυτός ο άνευρος, άτολμος, άχρωμος, αποκρουστικός Ολυμπιακός σε όλους τους τομείς, είναι προσβολή για την ιστορία του μεγαλύτερου συλλόγου της χώρας. Παίκτες ωχαδερφιστές, διοικούντες απόντες, τεχνικό τιμ τρία πουλάκια κάθονται... Η σήψη σε όλο της το μεγαλείο. Το θέμα είναι οτι ο κόσμος χόρτασε από λόγια και τα "ο πρόεδρος ξέρει" και "ο πρόεδρος έχει προσφέρει" δεν αρκούν για να κατευνάσουν τα πνεύματα τα οποία πλέον έχουν οξυνθεί ακόμα και από πλευράς των πιο μετριοπαθών. Οι δικαιολογίες στέρεψαν για όλους και πλέον όποιος κοροϊδεύει μάλλον θα έχει πρόβλημα.

Υ.Γ. 4 : Ελπίζω να είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους όσους έλεγαν για αχαριστίες, αγνωμοσύνες και όλα αυτά τα χαριτωμένα οτι η σκληρή κριτική προς την διοίκηση δεν γίνεται "επειδή χάθηκε ένα πρωτάθλημα". Αυτό που ενοχλεί ΟΛΟΥΣ πλέον, είναι η εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός. Ο καθένας κάνει ότι γουστάρει, άλλοι κάνουν τους τραυματίες, άλλοι δεν πάνε για προπόνηση επειδή τους παίρνει ο ύπνος, άλλοι πάνε και παίρνουν κάρτες όπως να'ναι και όποτε να΄ναι, προπονητής είναι κάποιος που εκλιπαρεί να τον σεβαστούν, άλλοι αργούν συστηματικά να πάνε, άλλοι απ'τη διοίκηση είναι επιδεικτικά απόντες, κανείς δεν κοιτάζει ΤΙΠΟΤΑ για την επόμενη σεζόν με τη μοναδική κίνηση να είναι... η αποστολή του Μπαρμπαλιά στη Γαλλία για scouting.

Υ.Γ. 5 : Ο οποίος Μπαρμπαλιάς έχει βρεί καμμιά 20αριά παίκτες, παρέδωσε τις λίστες του στoν μεγάλο Δ.Θ. Jr, εκείνος τις κοίταξε με περιφρόνηση, άνοιξε το laptop του, έβαλε μέσα το DVD του FM2010 και έκανε το μαγικό click : "Loading Shortlist...".

Υ.Γ. 6 : Δεν είναι δυνατόν, δεν χωράει ο νους οτι μέσα στην ίδια σεζόν ο Ολυμπιακός έχει κάνει ΤΡΕΙΣ ήττες από τον ΠΑΟΚ των ΜαλεζοΧαλκιάδων και μάλιστα τις δύο ΜΕΣΑ στο Καραϊσκάκη! Από ποιόν; Από τον ΠΑΟΚ του Σάντος που κατέβαινε στο Καραισκάκη με τέσσερις αλλαξιές παντελόνια γιατί έχεζε ένα πριν τον αγώνα, ένα στο πρώτο ημίχρονο, ένα στο δεύτερο και το τέταρτο του'μενε για να επιστρέψει σπίτι.

Υ.Γ. 7 : Δεν μετάνιωσε λέει ο Μπάντοβιτς που ανέλαβε τον Ολυμπιακό. Το κακό είναι οτι ούτε ο Σωκράτης το'χει μετανιώσει ακόμα που τον βάφτισε προπονητή.

Υ.Γ. 8 : Όταν ο κόσμος έλεγε τόσο καιρό με παραινέσεις προς τη διοίκηση να ξυπνήσει και να στηρίξει την ομάδα, η διοίκηση κώφευε. Όταν ο κόσμος έλεγε "προετοιμαστείτε σοβαρά για τα playoffs, θα'χουμε δράματα", μας έλεγαν οτι η εξασφάλιση της 2ης θέσης είναι στο τσεπάκι μας. Όταν ο κόσμος απαιτούσε κινήσεις από νωρίς για τη νέα σεζόν, η διοίκηση σφύριζε αδιάφορα γιατί "προείχαν τα playoffs". Και να λοιπόν τώρα που ο Ολυμπιακός όχι μόνο μένει εκτός Champions League για 2η φορά μέσα σε μια τριετία, αλλά κινδυνεύει ακόμη και να μείνει εκτός Ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Υ.Γ. 9 :
Το σίγουρο είναι πως η εποχή της ανοχής τελείωσε. Και ο πλέον αισιόδοξος πλέον έχει καταλάβει πως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν κρίνεται μόνο με όσα έκανε στο παρελθόν, αλλά με όσα κάνει και στο παρόν. Και ο Κόκκαλης τη σεζόν 2009-2010 δεν μας τίμησε με την παρουσία του. Ο κόσμος περιμένει να δεί κινήσεις από τώρα κιόλας και το μόνο σίγουρο είναι πως την Κυριακή με τον Άρη θα έχουμε "γιορτή" στο Καραϊσκάκη όσο η "σιγή ασυρμάτου" συνεχίσει να τηρείται.

Υ.Γ. 10 : Ένα δημοσίευμα προερχόμενο απ'την... Αυστραλία, κάνει λόγο για συμφωνία Ολυμπιακού - Καρεμπέ. Σύμφωνα με το (τραβηγμένο) σενάριο, ο πρόεδρος της Sydney Olympic, Γιώργος Γιάνναρος, είχε συνάντηση με τον Σωκράτη Κόκκαλη από τον οποίο ζήτησε να του επιτρέψει να προσλάβει ως πρώτο προπονητή τον Κριστιάν Καρεμπέ μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.Ο πραγματικός λόγος που ο Καρεμπέ βρίσκεται πάντως στη Γαλλία σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα είναι η ανίχνευση ταλέντων για λογαριασμό της Άρσεναλ, της οποίας είναι scout.

Υ.Γ. 11 : Η αλήθεια είναι οτι τον νοστάλγησα σήμερα τον Καρεμπέ. Τον σκέφτηκα να σβερκώνει τον Βιτόλο και να τραβάει κλωτσίδια στον Γκαρσία όπως είχε κάνει με τον Παντελή Φραπέ και τον Γιαννάκη (Δ)Οκκά και μελαγχόλησα. Ανάθεμα και αν υπάρχουν 3-4 παίκτες που να το λέει η καρδούλα τους σε αυτόν τον Ολυμπιακό...

Υ.Γ. 12 : Κλείνοντας, με αφορμή τη σημερινή αναβολή του 4ου τελικού του βόλεϊ της Α1 ανδρών, να μην παραλείψουμε να συγχαρούμε και τη διοίκηση του ερασιτέχνη Ολυμπιακού που έχει καταφέρει να είναι δυσαρεστημένοι - σε πολλές περιπτώσεις να αντιμετωπίζουν και βιοποριστικό πρόβλημα - ΟΛΟΙ οι αθλητές σε ΟΛΑ τα τμήματα. Αν μη τι άλλο είναι μια τεράστια "επιτυχία" της διοίκησης Συγγελίδη, αν καταφέρει μέσα σε έναν χρόνο να "διαλύσει" τμήματα όπως το βόλεϊ και το πόλο. Αν μη τι άλλο, θα μιλάμε για ιστορικό κατόρθωμα. Πάντως δε μπορώ να πω, έχει φωτογένεια. Όποτε μυριστεί φωτογραφικές μηχανές και κάμερες, σπεύδει... Σαν τον κλασικό "Μητσάρα" ένα πράγμα.

Υ.Γ. 13 : Και μέσα σε όλα υπάρχουν και οι ραδιοφωνατζήδες, ΑΡΔ και μη που παιανίζουν χαρούμενα το "παράδειγμα προς μίμηση ο ΠΑΟΚ, αποπνέει υγεία ο ΠΑΟΚ". Βρε ουστ.

Υ.Γ. 14 : Όσοι απέμειναν να παίξουν με Άρη και ΑΕΚ (γιατί οι Μαρέσκα, Μέλμπεργκ θα'ναι εκτός ενώ με την ΑΕΚ θα λείπουν και οι Τοροσίδης, Λούα Λούα και Ντουντού) καλά θα κάνουν να δώσουν το 200% των δυνατοτήτων τους, γιατί αν φέτος καταφέρουν την ολοκληρωτική ξεφτίλα, ήτοι να μείνουμε εκτός Ευρώπης, οι αντιδράσεις δεν θα'ναι τόσο κόσμιες όσο σήμερα...

Υ.Γ. 15 : Δικέφαλες μπουγάτσες μην ξανοίγεστε. Το τι είστε αντικατοπτρίζεται τέλεια στις δηλώσεις του Βιτόλο : "Η ομάδα βρίσκεται πολύ κοντά στο να πετύχει κάτι ιστορικό". Αυτοί είστε, η 2η θέση είναι... ιστορικό επίτευγμα. Και μην ξεχνάτε : Δεν θα αργήσουμε να τα ξαναπούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου