10 Μαΐ 2010

Mπαοκ - Ολυμπιακός 1-0


Απ'τις 18/10/1997 είχε να μας κερδίσει ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αλλά τόσο μεγαλόψυχοι που είμαστε το κάναμε κι αυτό το ψυχικό και δώσαμε χαρά στους μαχητές της δικέφαλης μπουγάτσας. Αναστήσαμε τον πεθαμένο και τον κάναμε φαβορί για την κατάληψη της 1ης θέσης στα playoffs με ένα γκολ - ευγενική προσφορά και αν δεν κερδίσουμε τον αγώνα της Τετάρτης στο Καραϊσκάκη, θα κινδυνεύσουμε ακόμη και να μείνουμε εκτός Ευρώπης. Παιχνίδι... 5x5 έγινε στην Τούμπα - ειδικά στο 1ο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί καθ'όλη τη διάρκεια του αγώνα την κατοχή της μπάλας, να χάνει πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά να "τρώει" και πολλές ευκαιρίες και εν τέλει να χάνει και τον αγώνα. Απαράδεκτη η μεσαία γραμμή μας ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και απίστευτη για την κλάση του η ασίστ του Νικοπολίδη στον... Μουσλίμοβιτς στη φάση του γκολ.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ http://www.pesetero.net/pesetero72_jml/index.php?option=com_content&view=article&id=523:-1-0-&catid=37:matchescategory&Itemid=63

Υστερόγραφα
Υ.Γ. 1 : Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στη μνήμη των αδικοχαμένων γεγονότων της περασμένης Τετάρτης. Τρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους επειδή κάποιες σκατόψυχες αδελφάρες (συγνώμη, αλλά το "ανεγκέφαλοι" παραείναι light για να χαρακτηρίσει κανείς τη μαλακία που τους δέρνει) τους σκότωσαν πετώντας μολότοφ στον χώρο εργασίας τους, "επειδή εξαγριώθηκαν οι διαδηλωτές που τους είδαν να εργάζονται την ημέρα της απεργίας". Δεν ξέρω αν ήταν αναρχικοί, αν ήταν αστυνομικοί, αν ήταν προβοκάτορες, αν ήταν δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, Βησιγότθοι, Οστρογότθοι ή Νεφελίμ, το σίγουρο είναι οτι στη θέση του μυαλού τους έχουν σκατά. Και φυσικά κανείς δε φταίει : Οι αναρχικοί λένε φταίνε οι ακροδεξιοί. Οι ακροδεξιοί λένε φταίνε οι αναρχικοί. Οι αριστεροί λένε φταίει το κεφάλαιο, το κεφάλαιο λέει οτι φταίνε οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι δεξιοί λένε οτι φταίει η κυβέρνηση και η κυβέρνηση οτι φταίνε όλοι οι υπόλοιποι. Και έτσι είναι όλοι ευχαριστημένοι και κοιμούνται ήσυχοι. Σε αυτή τη χώρα άλλωστε ποτέ κανείς δε φταίει. Πάντα οι άλλοι φταίνε...

Υ.Γ. 2 : Πάμε στα αθλητικά γιατί τα υπόλοιπα που διαδραματίζονται στη χώρα μας χρόνια τώρα είναι τραγελαφικά. Δήλωσε στον "Πρωταθλητή" ο Αντώνης Νικοπολίδης πριν από ημέρες οτι με όλα αυτά που γίνονται, δε μπορούμε να μιλάμε για ποδόσφαιρο... Αυτό μάλλον θα είχε στο μυαλό του στη φάση του 11ου λεπτού και έκανε ευγενή προσφορά στον Μουσλίμοβιτς ο οποίος σκόραρε (το'δαμε κι αυτό Θεέ μου, μας έβαλε γκολ ο Μουσλίμοβιτς). Η γκάφα του στο ματς με την ΑΕΚ δεν στοίχισε, αυτή τη φορά ίσως στοιχίσει. Για να τα λέμε όλα όμως, αν δεν ήταν κι αυτός σε κάποιες φάσεις πίσω, ίσως να'χαμε χάσει πιο εύκολα απ'ότι δείχνει το τελικό σκορ. Το ζητούμενο, εν προκειμένω, είναι πως ο Αντώνης δείχνει να'χει πάρει απόφαση οτι ήρθε η ώρα της αποστρατείας. Καταλαβαίνει και ο ίδιος οτι τα χρόνια έχουν περάσει και δεν δείχνει "ζεστός" στο ενδεχόμενο να μείνει άλλη μια χρονιά στο ποδόσφαιρο σαν "δεύτερος". Ίδωμεν...

Υ.Γ. 3 : Δε νοείται ο Ολυμπιακός με ένα ρόστερ που στοιχίζει τόσα εκατομμύρια να ψυχορραγεί στα Ελληνικά γήπεδα και να χάνει, να χάνει και να ξαναχάνει απ'τους Λίνους τους Κάμπορες και τους Φιλομένους. Όσα ελαφρυντικά και αν έχουν οι ποδοσφαιριστές σε αυτή την ποδοσφαιρική σεζόν όπου βιάστηκε παρά φύσιν η λογική, υπάρχουν στιγμές που τα χάνουν. Διότι ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ χρειάζεσαι για να κερδίσεις αυτόν τον πεθαμένο ΠΑΟΚ που είχε για καλύτερο του παίκτη τον Μουσλίμοβιτς που'χει να σκοράρει από τότε που πέρασε για τελευταία φορά ο κομήτης του Χάλεϊ;

Υ.Γ. 4 : Αυτό που τρελαίνει περισσότερο τον κόσμο είναι η (λογική) διαπίστωση πως με έναν προπονητή της προκοπής και μια στοιχειώδη προετοιμασία, τώρα οι παικταράδες μας θα έκαναν διακοπές κι εμείς θα σνομπάραμε τα playoffs βλέποντας ταινίες ή κάνοντας zapping.

Υ.Γ. 5 : Η ήττα αυτή κάνει τον αγώνα της Τετάρτης αγώνα δίχως αύριο, αφού σε περίπτωση νέας γκέλας ο Ολυμπιακός όχι μόνο σχεδόν μένει εκτός διεκδίκησης της θέσης για το Champions League, αλλά κινδυνεύει πλέον να χάσει ακόμα και τη θέση στο Europa League. Η σεζόν αυτή εξακολουθεί να είναι ένα βασανιστήριο για τον καλομαθημένο στους τίτλους λαό του Θρύλου και να "πριζώνει" τους παλαιότερους οπαδούς που όλα αυτά τους θυμίζουν... άλλες εποχές.

Υ.Γ. 6 : Για να καταλάβω, τα ΠΑΟΚια τελικά τι θέλανε; Μόλις αναβλήθηκε η αγωνιστική λόγω των γεγονότων, έβγαιναν στα ραδιόφωνα και πανηγύριζαν, αφού έλεγαν οτι θα μεταφερθεί η αγωνιστική για το τέλος, και τότε θα πάρουν τη 2η θέση και την έξοδο στο Champions League, κερδίζοντας μας στην Τούμπα. Μετά το ξανασκέφτηκαν, είδαν οτι έχουν τα Αρειανά στο Βικελίδης, έχουν Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και τον Ντούσαν να επισκέπτεται τον Φερνάντο, τον καλύτερο πελάτη του και ανέκρουσαν πρύμναν. "Δεν πέρασαν οι μεθοδεύσεις" άρχισαν να λένε, ηρωοποίησαν τον Ζαγοράκη που... αντιστάθηκε στο κατεστημένο και πάλι χαρούμενοι είναι. Ρε τι παιδιά είναι αυτά ρε...

Υ.Γ. 7 : Είναι γνωστό οτι δεν έχω σε εκτίμηση τις ικανότητες του Κριστιάν Λεντέσμα, θεωρώ πολυτέλεια ένας παίκτης με τα δικά του χαρακτηριστικά να "τρώει" θέση ξένου. Είναι όμως να απορεί κανείς δηλαδή τι άλλο πρέπει να συμβεί στη μεσαία γραμμή μας για να τον χρησιμοποιήσει ο Μπάζοβιτς. Το κέντρο μας σήμερα ήταν σουρωτήρι και ο ίδιος ο Μπόζο ήξερε πως το δίδυμο Μαρέσκα - Τοροσίδη ουδέποτε "δούλεψε" σαν δίδυμο. Αντί αυτού χαράμισε τον "Τόρο" στη μεσαία γραμμή ενώ θα μπορούσε ενδεχομένως να βοηθήσει περισσότερο απ'τα πλάγια και κοίταζε επί 50' τον ΠΑΟΚ να βγάζει μπαλιές στην πλάτη του Μαρέσκα.

Υ.Γ. 8 : Το είχα γράψει και το 2007, οτι ο θεσμός των playoffs είναι μια πολύ ωραία διαδικασία που σκέφτηκε ο σωφέρ ώστε η ομάδα του που τερμάτιζε στην 3η θέση, να καταφέρνει να "κλέβει" τη θέση που οδηγεί στο Champions League. Στον Ολυμπιακό δεν ασχολήθηκαν και το άφησαν να περάσει, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να συμμετάσχει κανονικά στο C.L. αντί των κανονικών δεύτερων (ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αντίστοιχα), επιτρέποντας του να ανασάνει. Βλέποντας τον Παναθηναϊκό να παίζει... φιλικούς αγώνες με τα φιλαράκια του και να παίρνει εύκολα την 2η θέση, υπέθεσαν οτι θα είναι απλή διαδικασία, "άκακη". Τώρα βλέπουν την ομορφιά μιας διαδικασίας που κανένα νόημα δεν έχει, αφού επιτρέπει π.χ. στον... 5ο να τερματίσει τελικά δεύτερος.

Υ.Γ. 9 : "Αν ο Ολυμπιακός μού προτείνει να αναλάβω θέση τεχνικού διευθυντή, θα αποδεχτώ άμεσα και φυσικά θα εγκαταλείψω κάθε άλλη δραστηριότητα. Θέλω να κάνω καριέρα από αυτό το πόστο και για να είναι πετυχημένη πρέπει να αφοσιωθείς 100% στην ομάδα. Αυτό θα κάνω κι εγώ. Θα έρθω να μείνω μόνιμα στην Αθήνα και θα ασχολούμαι από το πρωί ως το βράδυ με θέματα του Ολυμπιακού. Αν δουλέψω στον Ολυμπιακό, θα το κάνω με 100% αφοσίωση. Έρχομαι και με λευκό συμβόλαιο. Δεν με ενδιαφέρουν τα λεφτά. Οτιδήποτε σχετικά με αμοιβή μου περνά σε δεύτερη και τρίτη μοίρα". Τάδε έφη Κριστιάν Καρεμπέ. Και αντί ο Σωκράτης ο μεγαλοπρεπής να τον πάρει έστω για τα μάτια να συζητήσουν το ενδεχόμενο της όποιας συνεργασίας, κάνει και τον δύσκολο. "Λάμψη" έχει καταντήσει ο Ολυμπιακός, όπου όλο και κάποιο παιδί, αποπαίδι ή ψυχοπαίδι του Γιάγκου Δράκου εμφανιζόταν και γινόταν στέλεχος στην "Τζάϊαντ". Βέβαια υπάρχει και το άλλο σενάριο. Να περιμένει ο πρόεδρος πότε θα μπεί στην ΠΑΕ ο Κριστιάν... σαν μέτοχος. Όλα πρέπει να τα περιμένουμε φέτος.

Υ.Γ. 10  : Δημοσιεύματα απ'την Πολωνία αλλά και την Ισπανία λένε πως ο γκολκίπερ της Σέλτικ, Αρτούρ Μπόρουτς, έχει πρόταση από τον Ολυμπιακό και απ'την Σεβίλλη. Ο Μπόρουτς κοστολογείται με ένα απίστευτο ποσό απ'τους Σκωτσέζους, κοντά στα 5 εκ. ευρώ. Κάτι που έχει την πλάκα του, αν το συγκρίνει κανείς με την παρακάτω περίπτωση... Πριν λίγο καιρό είχε εκδηλωθεί η πρόθεση των ιθυνόντων να παραμείνει στο δυναμικό της ομάδας Ούρκο Πάρντο, αφού θεωρήθηκε πως έχει τα φόντα να σταθεί στον Ολυμπιακό συν τω οτι το τίμημα των 350.000 ευρώ της ρήτρας δεν θα αποτελούσε πρόβλημα. Και τώρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ρουμανία, ο Ολυμπιακός προσανατολίζεται να μην ενεργοποιήσει την οψιόν του, καθώς θεωρεί υψηλό το τίμημα. Ο λόγος; Η εικασία οτι οι Ρουμάνοι ενδεχομένως να θελήσουν να αποδεσμεύσουν τον Πάρντο, αφού ο ΒελγοΙσπανός κίπερ αμείβεται με 360.000 Ευρώ τον χρόνο, οπότε θα μπορεί να αποκτηθεί τζάμπα.

Υ.Γ. 11 : Ακόμα μεγαλύτερο ανέκδοτο βέβαια, με αυτές τις προϋποθέσεις, είναι το "σκέψεις για παραμονή του Ντάτολο στον Ολυμπιακό". Εδώ δηλαδή περιμένουμε να αφήσουν οι άλλοι τον Πάρντο τζάμπα για να τον πάρουμε, και θα δώσουμε τα μύρια που τάξαμε στη Νάπολι για να ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς. Γιατί ο μόνος τρόπος να μείνει ο Ντάτολο, είναι με κανονική μεταγραφή - εκτός αν πιστεύει κανείς οτι οι Ιταλοί εκτιμούν τις ικανότητες του Δ.Θ. Jr. και θα μας τον αφήσουν δανεικό. Αυτό το σκεπτικό θυμίζει το σενάριο Καστίγιο, που έβγαιναν διάφοροι απ'τη διοίκηση και έλεγαν "θα τον δανειστούμε 1,5 χρόνο και μετά θα μας τον πουλήσουν κοψοχρονιά οι Ουκρανοί".

Υ.Γ. 12 : ... το οποίο σενάριο Ντάτολο "κάηκε", καθώς ο Αργεντινός έπαθε θλάση και χάνει τα υπόλοιπα ματς των play offs, πράγμα που σημαίνει πως ουσιαστικά "τελείωσε" για την ομάδα.

Υ.Γ. 13 :
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, φέτος λέει "βιαζόμαστε να κάνουμε μεταγραφές γιατί ο καιρός περνάει, θα έχουμε προκριματικά, θα πρέπει να ξεκινήσει νωρίς η προετοιμασία, πράγμα που σημαίνει οτι έχουμε ένα μήνα μόλις μπροστά μας". Λογικό ακούγεται αυτό, μόνο που για να έχει βάση θα πρέπει να είχε κλείσει ως τώρα και το θέμα προπονητή. Να έχει μια πρώτη εικόνα για το ρόστερ, να μπορεί να πεί θέλω έναν επιθετικό, τριανταδύο μέσους και σαρανταοκτώ τερματοφύλακες, ότι νομίζει τέλος πάντων και να κινηθεί η διοίκηση για παίκτες που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις. Αλλά εμείς όπως πάντα πρωτοπορούμε και περιμένουμε να δούμε αν τελικά ο Μπάντοβιτς βγεί θετικός στο τεστ χολέρας.

Υ.Γ. 14 : Κι όμως, επιμένουν να συντηρούν κλίμα περί επικείμενης συμφωνίας με τον Φατίχ Τερίμ. Φαντάζομαι τον Τουρκαλά στα γραφεία της Αλεξάνδρας να υπογράψει και τον Χρυσικόπουλο περιχαρή να του ανακοινώνει "α, και που'σαι, Φατίχ... Μην ανησυχείς για τις μεταγραφές... σου πήραμε όσους παίκτες χρειάζεσαι, είμαστε πλήρεις". Το τραγικό είναι οτι ενδεχομένως να την έχουν αυτή την εικόνα στο μυαλό τους οι διοικούντες και να το έχουν πάει και παρακάτω : Ο Τερίμ θα χαμογελάσει και θα συμπληρώσει "πολύ ωραία, Γιάννη... και το Δεκέμβριο αν χρειαστεί κάνουμε διορθωτικές κινήσεις, εκτός βέβαια αν πέσουμε με τη Μίλαν". Και μετά θα βάλει φαρδιά-πλατιά τη τζίφρα του σε τετραετές συμβόλαιο με ρήτρα που θα αναφέρει ρητά οτι πρέπει να καταβληθεί (από τον Τερίμ, εννοείται) το υπόλοιπο του συμβολαίου του μετρητοίς σε περίπτωση απόλυσης. Ο πρόεδρος δεν δέχεται επιταγές, εισπράττει μόνο μετρητά.

Υ.Γ. 15 : Είναι γεγονός πάντως οτι έχουμε μόλις έναν μήνα μπροστά μας. Μετά ο πρόεδρος θα πάει διακοπές.

Υ.Γ. 16 : Βγήκε ο γενικός διευθυντής της Superleague, Πατρίκ Κομνηνός (Πατρίκ-υϊος, όπως τον είχε βαφτίσει ο... Φρίξος Κώνστας, τον καιρό που είχε εμπλακεί στα διοικητικά της ΑΕΚ) και δήλωσε ότι υπάρχει η σκέψη στο πλαίσιο ενός πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος να μπουν κλειδάριθμοι, ούτως ώστε να αποφεύγονται τα ντέρμπι στο ξεκίνημα. Όλως τυχαίως φυσικά, ο Παναθηναϊκός έχει να εκτίσει ποινή κεκλεισμένων των θυρών στο ξεκίνημα του νέου πρωταθλήματος. Η ανεπίσημη τοποθέτηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός λέει πως υπάρχει αρμόδιο όργανο στη Λίγκα, το Δ.Σ. και η γενική συνέλευση, στα οποία μπορούν να τεθούν όλα τα ζητήματα καθώς Τέτοιες αλλαγές δεν αποτελούν θέμα ατομικής απόφασης, ούτε προαναγγέλλονται. Το πρόβλημα με την ΠΑΕ είναι οτι όλα φέτος... ανεπίσημα τα κάνει. Βγήκε ο άλλος και το δήλωσε φόρα-παρτίδα στο ράδιο κι εμείς περιμένουμε να επικυρωθεί για να αντιδράσουμε. Ε, ρε μυαλά...

Υ.Γ. 17 : ΜΓΡ(εχάγκελ) βαψομαλλιά, κάτω τα χέρια από τους Τοροσίδη και Αβραάμ. Το ξέρω οτι είναι οδηγία της FIFA το "η αποδέσμευση των διεθνών έως τις 17 Μαϊου, είναι υποχρεωτική", αλλά αν ήταν θιγόμενος ο Παναθηναϊκός, όλο και κάτι θα μπορούσε να γίνει, έτσι δεν είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου