18 Μαΐ 2010

Κίνδυνος “κραχ” και στο βόλεϊ

Αρθρο σχετικα με τον ερασιτεχνη........

Τώρα που πέρασε η ζάλη της σαμπάνιας και έσβησαν τα πυροτεχνήματα, ας καθίσουμε να αναλογισθούμε τι ξημερώνει για τον Ολυμπιακό, αλλά και τον ελληνικό αθλητισμό κι ας βυθισθούμε σε σκέψεις που θα μελαγχολήσουν ή θα εξοργίσουν τους φανατικούς οπαδούς, που ονειρεύονται ευρωπαϊκούς τίτλους.
Διαβάσαμε με προσοχή τις τοποθετήσεις σας και τις προτάσεις για εξάδες, που θυμίζουν μικτή κόσμου, αλλά ουδείς μας είπε που θα βρεθούν τα λεφτά για να πληρωθούν όλοι αυτοί οι παικταράδες.
Η οικονομική κατάσταση του Ολυμπιακού είναι τραγική σε όλα τα τμήματα και μη βιασθείτε να αναθεματίσετε τη διοίκηση, η οποία έχει βέβαια μερίδιο ευθύνης, αλλά και άλλη να ήταν στη θέση της, το ίδιο αποτέλεσμα θα παρήγαγε. Το μόνο που μπορούμε να κατηγορήσουμε τη διοίκηση του Ολυμπιακού, είναι ότι δεν ανέθεσε το τμήμα βόλεϊ σε ανθρώπους που ξέρουν βόλεϊ, σε ανθρώπους που θα είχαν επαφή με τους παίκτες, σε ανθρώπους που θα σεβόταν άπαντες.
Κι αυτοί να υπήρχαν όμως, το οικονομικό πρόβλημα δεν θα λυνόταν, αφού οι χρηματοδότες του Ολυμπιακού (βλέπε για παράδειγμα τον Γλου) περνούν δύσκολες καταστάσεις και ο τζίρος των μαγαζιών τους έπεσε τουλάχιστον κατά 80%. Οι άνθρωποι, από τη στιγμή που δεν έχουν λεφτά για να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους, δύσκολα θα βρουν και τα απαραίτητα χρηματικά ποσά για τους αθλητές του στίβου, του βόλεϊ, της κολύμβησης, του πόλο.
Μη θυμώνετε, δεν είμαστε συνήγοροι της διοίκησης και μη βιασθείτε να πείτε το αφοριστικό “όποιος δεν  μπορεί να πάει να γ… “, γιατί ουδείς απο τη διοίκηση του Ολυμπιακού είναι απ’ όσο ξέρουμε καρεκλοκένταυρος. Κάλλιστα μπορούν να παραχωρήσουν τις θέσεις τους σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο, αλλά δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι.
Ο Ολυμπιακός και Παναθηναικός σκέφτηκαν να μη δηλώσουν απο κοινού συμμετοχή  στο Τσάμπιονς Λιγκ για να δώσουν το μήνυμα της οικονομικής ένδειας και να κατευνάσουν τα πλήθη. Κι αυτό γιατί στην προαναφερθείσα διοργάνωση, έχουν μόνο ζημιές, παρά κέρδη. Τα τηλεοπτικά δικαιώματα πάνε στα ταμεία της CEV, οι εξέδρες είναι άδειες και έξοδα είναι πολλά. Μέτρησε, όμως, σωστά το γόητρο και δήλωσαν τις ομάδες, όποιες κι αν είναι αυτές.
Εμείς θα προτείνουμε νοικοκύρεμα της ομάδας βόλεϊ για παράδειγμα και αφήστε τα όνειρα των ευρωπαικών διακρίσεων. Λύσεις υπάρχουν και μάλιστα οικονομικές, αν δουλέψουν σε σωστή κατεύθυνση και καταλάβουν οι Έλληνες παίκτες ότι δεν υπάρχουν πλέον λεφτά για τον ελληνικό αθλητισμό και κατ’ επέκταση για το βόλεϊ. Διαφορετικά, ας αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό, όσοι βέβαια δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι (σώματα ασφαλείας, ένοπλες δυνάμεις) και δεν έχουν επαγγελματικές υποχρεώσεις, πέραν του βόλεϊ.
Aπό εκεί και πέρα, η όποια διοίκηση πρέπει να οργανωθεί και να βάλει τους έμμισθους υπαλλήλους τους να δουλέψουν. Να δημιουργήσουν κοινό πέραν του ποδοσφαιρικού, που έρχεται μόνο στις στέψεις, στα ιταλικά πρότυπα. Πολύς κόσμος αγαπάει το βόλεϊ, αλλά πρέπει να τον τραβήξεις από το χέρι, να πας στα σχολεία, στον τόπο εργασίας του, να του δώσεις κίνητρα, μπόνους για να έρθουν στο Ρέντη. Να κάνουν “κλαμπ φίλων βόλεϊ του Ολυμπιακού” για παράδειγμα και να γεμίζουν σε κάθε αγώνα οι κερκίδες.
Να οργανωθεί επιτέλους και το τμήμα των μελών, αφού αρκετοί φίλοι καταγγέλουν ότι δεν τους πήραν καν τηλέφωνο για ανανέωση της εγγραφής. Να “κυνηγήσουν” τη δουλειά τους, να προσφέρουν και την καρδιά τους για να αυξηθούν τα μέλη και να μη βλέπουν την εργασία τους ως αγγαρεία(έμμισθη είναι εξάλλου).
Με νοικοκύρεμα όλων των τμημάτων, μπορεί να ξεπερασθεί η κρίση, αρκεί να μην είναι παράλογος ο κόσμος. Μπορεί να αναθεματίζετε τώρα, αλλά σε λίγο καιρό θα διαπιστώσετε το μέγεθος του προβλήματος, που το βλέπετε ήδη στο σπίτι και στη δουλειά σας.
Έτσι, αν δεν πληρώσουν οι Μαρινάκης, Αγγελόπουλος τον Μίλκοβιτς περίπου 350.000 ευρώ (400.000 του δίνει η τουρκική Αρκάς), ξεχάστε τον Ιβάν τον τρομερό. Ο Ολυμπιακός θα αναγκασθεί να πορευτεί χωρίς αυτόν και θα μεταθέσει τον Τζούριτς σε ρόλο διαγώνιου. Θα μειώσει το συμβόλαιο του Τίσερ(απο 160.000) ή θα προχωρήσει στην επιστροφή του Κουρνέτα. Ταυτόχρονη ύπαρξη και των δύο, είναι αδύνατη γιατί δεν υπάρχουν χρήματα. Από εκεί και πέρα, λίμπερο υπάρχει, θα ρίξει το κασέ του ο Ανδρεάδης και θα αποκτηθούν δυο καλοί και φθηνοί ακραίοι, ενώ μπορεί να προστεθεί και ο μοναδικός φέρελπις ακραίος, ο Φράγκος, που θέλει, όμως, πολύ δουλειά για να φτάσει στο επίπεδο του Τζούριτς. Έλληνες κεντρικοί υπάρχουν, φθηνοί και καλοί (Πελεκούδας, Πετρέας, Κανέλλος). Κι όλα αυτά με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος  και χωρίς ευρωπαικές φιλοδοξίες.
Αυτές είναι οι σκέψεις που μοιρασθήκαμε μαζί σας κι όσον αφορά τον Κρίστιανσον, κάντε υπομονή, μιλήσαμε μαζί του, θα σας δώσουμε τη συνέντευξή του και θα σας πούμε τους λόγους που έφυγε.
Στέφανος Λεμονίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου